- Rein vannvidd

Hytteeier Per Korslund forstår ikke at den omkomne 39-åringen og datteren hans torde å dra ut på elva i båt når det var så høy vannstand som i helga.

Per Korslund

Per Korslund har hytte like ved der den omkomne 39-åringen ble funnet mandag formiddag.

Foto: Christer Karlsen / NRK

Den 39 år gamle mannen, som er svensk statsborger, ble sammen med sin datter meldt savnet etter en båtvelt i Tuddal søndag.

Datteren, som er født i 2003, er fortsatt savnet. Letingen fortsetter nå etter henne.

Les: Dukke kan gi svar

- Vannstanden har aldri vært høyere

Per Korslund og hans familie har hytte bare ti meter fra stedet der 39-åringen ble funnet omkommet. Mannen ble funnet druknet en kilometer fra der båten kantret, ved Dålanbrua.

Korslund sier at da han fikk meldingen om at de to var savnet kunne han ikke fatte hva de skulle ut i den strie elva å gjøre.

- På de 16 åra som vi har vært her har aldri vannstanden v'ært så høy som i går. Jeg kan anslå den til å være en 30-40 centimeter høyere enn det som vi har opplevd å ha her oppe, sier hytteeieren.

- Jeg kaller det rein vannvidd å utsette seg for en slik fare i og med at elva begynner der i demningen de hadde båten. Jeg fatter ikke at de torde. Jeg hadde aldri gjort det, sier Korslund.

- Mindre bading i elva nå

Korslund er sterkt beveget av ulykken som skjedde like ved familiens badested.

- Dette går hardt inn på meg, og jeg håper at de snart finner datteren, sier han. Han har selv et barnebarn på 8 år, som ferierer på hytta.

Les: Mann funnet omkommet

- Hun pleier å svømme over elva når det er lite strøm, men nå blir det mindre bading på dette stedet framover, sier Korslund.

Den 39 år gamle mannen ble funnet på rundt fem meters dyp. Det var en dykker som gjorde funnet like før klokken 11.00 mandag formiddag. Vannstanden har sunket en halv meter siden i går.

- Det er ujevne forhold på stedet. Det er kulper over alt, og strømmen i elva er fremdeles stri, sier reporter Tor Øistein Eriksen.

Les: Enklere leteforhold

- Jeg forstår at letemannskapene har vanskelige arbeidsforhold i den strie strømmen, sier Korslund.

Dykkere

Dykkere har lett etter den savnede 6 år gamle jenta i hele dag. Nå utvider de søkene lenger sørover i elva.

Foto: Tor Øistein Eriksen / NRK