- Ingen feil ved "Flesa"

Bjønnes Charter rederi har engasjert advokat etter stans fra Skipskontrollen.

Advokat Sigurd Klomsæt
Foto: Scanpix

Charterbåten Flesa, med miljøvernminister Helen Bjørnøy ombord, ble i går stanset av skipskontrollen. Grunnen var pålegg som ikke var utført. Nå har Bjønnes Charter rederi engasjert advokat Sigurd Klomsæt i saken.

- Arbeidet utført

- Jeg har fått opplysninger om hva som har funnet sted, og det er med respekt å melde helt på siden av hva dette dreier seg om, sier Klomsæt.

Han sier det dreier seg om mindre pålegg som kom i våres, og nødvendige arbeid ble iverksatt umiddelbart. Og Klomsæt sier det meste av det nødvendige arbeidet er utført, og det ble kvittert ut i løpet  av gårsdagen.

- Vi registrerer at det skal være anonyme tips som skal være grunnlaget for inspeksjonen. Det sier det meste, når folk ikke tør å stå frem med navn for å fortelle om noe. Da er det muligens andre motiver som ligger bak, spekulerer Klomsæt.

Han mener gårsdagens reaksjon var overdrevet, og det nå jobbes for å rydde opp i.

Klomsæt sier han har fått opplysninger om at forholdene er ryddet opp i, til tross for at informasjonen i går gikk ut på det motsatte. Han mener en offentlig kontrollinstans som Skipskontrollen også skal følge regelverket på fornuftig måte.

Vil følge opp

- Vi snakker om en båt som ble totalrenovert i 2002, som seiler med godkjent mannskap. I dag har man funnet ut at man skal ha en maskinpasserstilling i tillegg.

På "Flesa" er det alle mulige instrumenter som forteller situasjonen for motoren og området omkring, understreker Klomsæt.

- Disse vil si ifra om det er noe galt.

Han har nå ringt Skipskontrollen for å få kontakt med dem som utførte kontrollen, for å få ytterligere opplysninger.

- Jeg vil følge opp dette, slik at båten kan komme ut i farvannet igjen.