NRK Meny
Normal

Vold i fylla endte i retten

– Vi krangler hver gang vi drikker, og hver gang provoserer hun meg slik at jeg blir sint. Det sa en 47 år gammel mann i retten da han ble dømt for vold mot sin tidligere samboer for tredje gang.

Rettssak

VOLD: Larvik-mannen er dømt for vold mot sin tidligere samboer for tredje gang.

Foto: Hege Therese Holtung / NRK

Under rettssaken mot 47-åringen kom det fram at det flere ganger hadde vært bråk som førte til tilkalling av politiet hos det daværende samboerparet i Larvik. En politibetjent som kom til stedet ved det siste tilfellet, forklarte at paret var svært beruset. Kvinnen hadde kul i panna og flere blåmerker på kroppen.

Alkoholen fører til bråk

47-åringen sa at de hadde vært samboere til og fra i mange år, og at kranglingen starter når de drikker alkohol. Ut fra det som kom fram i retten, konkluderer dommeren med at begge har kommet med stygge og krenkende uttalelser.

Da politiet kom til bostedet, var TV'en veltet, ei blomsterpotte var kastet i veggen og det var mye rot og kaos i leiligheten.

Har slått tidligere

Retten har kommet til at 47-åringen har slått til kvinnen i ansiktet med flat hånd, og at de provoserende uttalelsene hun kom med ikke frikjenner ham for volden. Han er dessuten dømt for legemskrenkelser tre ganger tidligere, de to siste gangene mot fornærmede i denne saken.

Straffen er satt til fengsel i 60 dager, hvor 30 dager er gjort betinget.