NRK Meny
Normal

Vil fjerne hodebry for foreldre

Kun ett barnehageopptak i året skaper hodebry for mange foreldre. Statsminister Erna Solberg mener løpende barnehageopptak må prioriteres.

Erna Solberg i barnehage

BARNEHAGEBESØK: Statsminister Erna Solberg besøkte i dag Kleiverud barnehage i Holmestrand.

Foto: Alexander Joyce / NRK

– Heldigvis er det slik her i Holmestrand at man har løpende barnehageopptak. Her tar man opp barna etter hvert som det søkes om barnehageplass. Det er målet for oss alle, derfor har vi bevilget mer penger til kommunene. Vi ser at mange kommuner klarer å tilby løpende opptak med ekstra midler, sier Erna Solberg.

I forbindelse med nytt barnehageår besøkte Solberg i dag nye Kleiverud barnehage i Holmestrand. Barnehagen er en av 13 barnehager i kommunen. Holmestrand kommune, som har 10 000 innbyggere, er en av landets kommuner med full barnehagedekning.

Les også:

Attraktiv kommune

Erna Solberg i barnehage

Statsminister Erna Solberg mener det å kunne tilby barnehageplasser gjør kommunene mer attraktive for småbarnsfamilier.

Foto: Alexander Joyce / NRK

– Å kunne tilby barnehageplass til småbarnsfamilier gjør kommunene mer attraktive, sier Solberg.

Alf Johan Svele, ordfører i Holmestrand, utelukker ikke at satsing på barnehager også er en strategi for å få folk fra Oslo og Drammen til å bosette seg i kommunen.

– Vi har satset ganske bevisst på barnehager og barn og unge. Vi har full barnehagedekning og løpende opptak, men vi ønsker å utvikle dette enda mer. Vi har planer om å bygge to barnehager til, sier han.

Viktig

Kathrine Danielsen, Virksomhetsleder i Kleiverud barnehage, er glad for signalene fra Solberg.

– Det er riktig politikk å satse på barn og unge. Vi burde ha nok plasser til foreldre når de har behov for barnehageplass. Helt klart. Vi ser at ungene har nytte av å komme i barnehage, sier hun.