NRK Meny
Normal

Vestfold-hytter dyrest i landet

Prisene på hytter ved sjøen har steget med 11,7 prosent det siste året. Aller dyrest er det på Nøtterøy og Tjøme.

Skjærgården.

STIGNING: Hytteferie i skjærgården er manges drøm. Hytteprisene ved sjøen har steget 11,7 prosent det siste året.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX/illustrasjonsbilde

Det er Tjøme og Nøtterøy i Vestfold og Lillesand i Aust-Agder som har de dyreste hyttene, med en snittpris rundt 5 millioner kroner, over dobbelt så mye som det en gjennomsnittshytte ved sjøen kostet sist år.

– Det er én årsak til det, og det er nærheten til Oslo. Bare rundt halvannen time, sier Tore Solberg i Eiendomsmegler 1 Vestfold.

Gjennomsnittsprisen for en hytte i landet generelt var 2.216.527 kroner siste år, viser tall Eiendom Norge.

Statistikken over antall salg og priser ble offentliggjort onsdag. Der går fram at det ble omsatt 2 344 sjøhytter gjennom registrerte meglere det siste året.

Det er 198 flere enn for ett år siden. Dermed har både snittpris og antall hyttesalg, økt.

Koster fremdeles skjorta

Det tar derimot lengre tid før en hytte blir solgt enn det gjorde før. I snitt tok det 127 dager å selge en sjøhytte i fjor. Dette er en ganske kraftig økning på 21 dager, fra 106 dager for samme periode for et år siden.

Det er også tegn som tyder på at det er litt tyngre å få solgt hytter nå. Tross tilsynelatende økende interesse, oppnår ikke selgerne prisantydning i snitt. Sist år ble sjøhyttene omsatt for 2,5 prosent under prisantydning.

Tore Solberg

Eiendomsmegler Tore Solberg. (arkivfoto)

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

– Foreløpig har vi ikke merket noe til det, heller tvert imot. Hytteprisene her har gått opp vesentlig det siste året. Jeg er helt sikker på at det skyldes den fantastiske sommeren vi hadde i fjor, sier Tore Solberg.

– Prisene påvirkes mindre her

I en tid med økende arbeidsledighet og svakere kjøpekraft går likevel ikke prisene i Vestfold-skjærgården ned, i hvert fall merker ikke Solberg noe spesielt til det.

– Vi kan ikke si at prisene her er helt uberørt, men at prisene påvirkes mindre her er det ingen tvil om. De som kjøper fritidseiendommer i Vestfold har pengene og lever i et helt annet marked, sier han.

Hittil i år har ikke Solberg solgt noen spesielt dyre hytter, men han jobber for øyeblikket med to salg på 20 og 30 millioner kroner.