NRK Meny
Normal

Vann forbudt, kniv ok på Torp

Da Jan Petter Jetmundsen gikk gjennom sikkerhetskontrollen på Torp ble han fratatt sin boks med vann, men tapetkniven med sylskarpt blad passerte gjennom uten merknader.

Tapetkniven som lå i pc-vesken.

MED I BAGASJEN: Denne kniven lå i pc-vesken til Jan Petter Jetmundsen.

Foto: Jan Petter Jetmundsen / Privat

Jan Petter Jetmundsen synes det er et paradoks at en boks Ramløsa blir beslaglagt, men at en kniv med uttrekkbart blad ikke anses som en trussel mot flysikkerheten.

Han visste ikke engang at kniven, som lå nederst i en pc-veske, var med på flyturen fra Sandefjord til Bergen. Først etterpå fant Jetmundsen kniven i bunnen av veska, og sikkerhetspersonalet oppdaget trolig aldri kniven.

Torp Sandefjord Lufthavn

Jan Petter Jetmundsen opplevde å få en kniv gjennom sikkerhetskontrollen på Torp. Flyplassen sier de har god sikkerhetskontroll, men at glipper kan skje.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Nok et paradoks

Jetmundsen synes også det er et paradoks at det selges neglesakser og neglefiler i taxfreebutikken etter sikkerhetskontrollen. Og at det heller ikke er vanskelig å ta med seg en kniv eller gaffel fra et av serveringsstedene på innsiden.

Baggasje- og sikkerhetskontroll ved flyplassen Sandefjord Lufthavn Torp

Sikkerhetskontrollen ved Torp flyplass (Arkivbilde).

Foto: Bjørnflaten, Thomas / SCANPIX

Markedssjef på Torp, Tine Kleive-Mathisen, mener det er vanskelig å uttale seg om et objekt hun ikke har sett. Men hun tror kniven ville blitt konfiskert, dersom den hadde blitt oppdaget.

Ifølge Kleive-Mathisen kan blant annet tykkelsen på knivbladet gjøre slike kniver vanskelige å oppdage.

– Hva tenker du om at kniven trolig IKKE ble oppdaget?

– Glipper kan skje, – flere steder. Vi opplever totalt sett at vi har en god sikkerhetskontroll på Torp.

Det hører med til historien at da Jan Petter Jetmundsen skulle hjem fra Bergen, ble også kniven med tilbake og passerte gjennom sikkerhetskontrollen nok en gang. På Flesland.