NRK Meny
Normal

Frifunnet for konevold - så kom anken

32-åringen ble frifunnet for å ha utøvd vold mot kona i Larvik tingrett til tross for at han er dømt for det samme mot to andre kvinner. I Agder lagmannsrett ble dommen en helt annen.

Statsadvokatene anket frifinnelsen i Larvik tingrett, og nå har lagmannsretten dømt den 32 år gamle mannen til to år og fire måneders fengsel for grov vold mot sin kone.

Listen over volden kvinnen ble utsatt for i løpet av det året hun var gift med 32-åringen er lang.

Grov vold

Ved flere anledninger skal han ha spyttet på henne, skallet henne ned og sparket henne. Han har løftet henne etter halsen og slått henne i ansiktet flere ganger. Ved ett tilfelle skal han ha dyttet henne slik at hun falt på en jernstang og knakk halebenet.

Han skal også ha presset hodet hennes mot brystet så hardt at hun ikke fikk puste og truet henne med mishandling over flere dager, også seksuelt.

32-åringen kontrollerte konas liv og begrenset bevegelsesfriheten hennes. Han hadde full kontroll over konas mobil og aktivitet på sosiale medier.

Kvinnen forklarte i retten at mannen var veldig sjalu og at han ble sint om hun ikke gjorde som han ønsket eller om hun viste redsel.

Noen ganger gikk det bare timer mellom voldsepisodene. Kvinnen forklarte i retten at hun ble utsatt for vold ukentlig, i begynnelsen angret han seg, men mot slutten angret han ikke på det han gjorde.

Erstatning

Tiltalte hevdet i retten at han aldri har utsatt kona for vold, men lagmannsretten festet ikke lit til mannens forklaring.

Lagmannsretten har i dommen lagt vekt på at 32-åringen har blitt dømt for tilsvarende forhold to ganger tidligere.

De viser til at det i denne saken ikke er snakk om vold av den karakter at det har ført til varige, omfattende, fysiske skader. Men at det er den kontinuerlige utryggheten og frykten for vold som er det sentrale.

I tillegg til fengselsstraffen må han også betale 80 000 kroner i erstatning til kvinnen.