Truet med bombe på passasjerferge

38-åring fra Sandefjord dømt til fengsel.

Bohus og Color Viking

BLE SINT: Det er ikke lov til å drikke alkohol andre steder enn i serveringsområdene på fergene mellom Sandefjord og Strømstad. Da mannen ble snakket til om dette, ble han sint. (arkivbilde)

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

I november i fjor var 38-åringen fra Sandefjord om bord i passasjerfergen MS Bohus. Fergen var på vei fra Strømstad til Sandefjord.

Foran flere andre passasjerer, sa mannen, ifølge tiltalen, følgende til flere av de ansatte om bord:

at han hadde en bombe og dynamitt på kroppen, at de ansatte skulle oppleve samme skjebne som ofrene i Paris og at han skulle drepe alle sammen.

Terrorangrepet i Paris hadde skjedd omtrent en uke tidligere.

Erkjente seg ikke skyldig

Saken mot mannen gikk i Sandefjord tingrett i november i år, og 38-åringen erkjente seg ikke skyldig etter tiltalen.

Ifølge dommen drakk mannen øl ved resepsjonen på fergen, lørdag 21. november i fjor. Det er ikke lov til å drikke alkohol i det området, og han ble snakket til og fratatt ølboksen av en av de ansatte på fergen.

Litt senere gjentok imidlertid det samme seg. Mannen ble da satt i håndjern og ført til bildekket. Da fergen var fremme i Sandefjord, ble mannen hentet av politiet og satt i arrest.

– Truet ikke

Selv forklarte 38-åringen i retten at han ikke hadde truet med en bombe, og at han er sterkt imot terror. Han sa også at han ikke var sint før han ble satt i håndjern. Han mente at vedkommende som tok fra ham ølen, også hadde gått gjennom bagasjen hans.

38-åringen forklarte videre at han da hadde sagt: du tror vel ikke jeg har noen bombe. Jeg er ikke noen slik terrorist som dem i Paris.

Mannskapet som var involvert i hendelsen, fortalte imidlertid en annen historie, og retten trodde på deres forklaring.

De sa at mannen hadde hisset seg opp under samtalen med mannskapet, og sagt at han hadde en bombe på seg og ville drepe alle sammen.

Mannen ble dermed dømt til seks måneders fengsel, hvorav 90 dager gjøres betinget med en prøvetid på to år. Han må også betale 5 000 kroner i saksomkostninger.

Mannens forsvarer, advokat Derya Incedursun, sier at hennes klient vil anke dommen.