NRK Meny
Normal

Trosser politisperringer for å ta rasbilder

Onsdag trosset enkelte politisperringene ved Skjeggestadbrua for å ta bilder av rasstedet. – Kan være farlig, sier Vegvesenet.

Onsdag ettermiddag trosset enkelte politisperringene ved Skjeggestadbrua for å få bilder fra stedet.

Det er lett å bli nysgjerrig på Skjeggestadbrua, en bru som er mindre enn 15 år gammel og som delvis har kollapset. Onsdag formiddag ble enkelte så nysgjerrige på rasområdet vest for brua at de beveget seg innenfor politiets sperrebånd.

– Det viktigste for oss er å ivareta sikkerheten til de som jobber og ferdes i dette området. Jeg ber derfor alle om å respektere politiets sperrebånd og holde seg unna rasområdet, sier Ingunn Foss, avdelingsdirektør for Vegvesenet i Vestfold, til NRK.no.

Utrygt område

Foss sier at det kan være farlig å ferdes i området under brua fordi det har gått jordras her.

– Vi holder på å undersøke stabiliteten i området, derfor må folk ferdes på riktig side av sperrebåndene.

Foss er kjent med at folk har trosset politiets sperringer kun på onsdag.

Anne Meyer, operasjonsleder i Vestfold politidistrikt, sier at politiet setter opp sperrebånd på åsteder blant annet for å hindre ødeleggelse av bevis.

– Derfor skal uvedkommende i utgangspunktet ikke innenfor slike sperrebånd, sier hun, som bare kommenterer saken på et generelt grunnlag.

skjeggestadbrua - politisperringer

Ved hjelp av borerigger, en drone og et feltlaboratorium håper Vegvesenet å finne ut hva som må gjøres med Skjeggestadbrua som knakk i Holmestrand.

Foto: Philip Hofgaaard/NRK

Kan gi bøter

– Hvis politiet påtreffer personer som har vært innenfor politisperringene på åsteder, kan de for det første vente seg å bli bortvist. I tillegg kan de risikere å få en bot for å ikke etterkomme pålegg fra politiet, sier Meyer.

Personene som beveget seg der de ikke skulle ved Skjeggestadbrua ble raskt bortvist av politiet.