NRK Meny
Normal

Tror TNT får fart på seg etter valget

Ordfører i Sandefjord, Bjørn Ole Gleditsch, tror Tønsberg vil få fart på prosessen med kommunesammenslåing etter valget.

Ordførere til debatt

Ordførerne i Sandefjord og Tønsberg møttes til debatt på onsdag.

Valglogo

Sandefjord kommer til å bli Vestfolds klart største kommune etter sammenslåingen i 2017, mens Tønsberg ikke har klart å lokke til seg noen kommuner til en sammenslåing.

Les også: Derfor lyktes ikke Tønsberg, Nøtterøy og Tjøme

Bjørn Ole Gleditsch, ordfører i Sandefjord, håper imidlertid på flere kommunesammenslåinger i Vestfold og tror Tønsberg vil få mer fart på prosessen etter valget og ikke minst når den nye storkommunen er på plass i 2017.

– Jeg håper det blir flere kommunesammenslåinger i Vestfold. Jeg tror vi bygger hverandre gode om vi er jevnstore. Da står vi sterkere både mot regionale og sentrale myndigheter. Jeg tror også at det som er bra for Tønsberg er bra for Sandefjord og motsatt.

Frykter du en svekkelse av Tønsberg dersom de ikke får til en sammenslåing?

– Jeg tror den nye storkommunen vil pushe på prosessen med Tønsberg og sammenslåing når valget er ferdig og man blir rasjonell og ikke tenker taktisk politisk, sier Gleditsch, og legger til:

– Da tror jeg man lettere ser at man også må gjøre noe i områdene rundt Tønsberg, Nøtterøy og Tjøme, og det vil være viktig.

Se hva ordfører i Tønsberg, Petter Berg, svarer i videoen over!