NRK Meny
Normal

Trekker seg etter UDI-bråk

Sportslig leder i Tønsberg Vikings tar ansvaret for at klubben brukte spillere uten arbeidstillatelse. Klubben kaller forholdet for «en sterkt beklagelig glipp av styret».

Vikings i aksjon
Foto: Rune Jensen / NRK

Henning Persson fratrer som sportslig ansvarlig i Tønsberg Vikings etter bråket rundt utenlandske spillere i norsk ishockey. Det var NRK.no som først skrev om at fire spillere er blitt brukt av klubben uten at disse hadde arbeidstillatelse til å jobbe i Norge.

– Det er jeg som har hatt ansvaret for det sportslige i elitestyret. Og da omfatter det hvilke utlendinger vi skal ha, og hvordan vi skal forholde oss til dem, sier Persson til NRK.no.

I løpet av inneværende sesong har Vikings brukt mange utlendinger, understreker han. De fleste skal ha hatt papirene i orden.

Henning Persson

Henning Persson sier til NRK at det er det riktige av ham å trekke seg fra vervet som sportslig ansvarlig etter avsløringene.

Foto: Privat

– Men med disse fire har jeg ikke sjekka om det faktisk var på stell. Vi har ikke vært nøye nok på noen små detaljer i søknadene, sier Persson.

«Storm i vannglass»

Den fratredende Vikings-lederen synes det er trist, men nødvendig at han går av.

–. Jeg mener det er riktig av meg å ta det ansvaret, selv om en annen person har en mer direkte tilknytning til den jobben det er å skaffe tillatelser til alle. Det er feil av meg at jeg ikke har fulgt dette bedre opp, og sørget for at alle formaliteter er på plass, sier han.

Les også:

Men det er ikke bare han selv som fortjener kritikk, ifølge Persson.

– Det har blitt til en storm i vannglass, synes jeg. Fordi mange har uttalt seg i pressen, en del av dem har vært våre motstandere. Mange av disse har uttalt seg mot bedre vitende, og det har skapt veldig mye støy. Det er trist.

Styret: – Tar det fulle ansvar

I en pressemelding skriver klubbstyret at det er medienes søkelys som satte i gang oppryddingsarbeidet etter avsløringene.

Forholdet skyldtes rett og slett en sterkt beklagelig administrativ glipp av styret

Klubbstyret i Tønsberg Vikings

«Som det tidligere har blitt formidlet fra Tønsberg Vikings er det avdekket en ufullstendig prosess i forbindelse med søknaden til UDI, hvor søknaden ikke har blitt prosessert som antatt av UDI grunnet manglende opplysninger i søknadene.

Dette forholdet var ikke kjent for Tønsberg Vikings før torsdag ettermiddag 20. mars», heter det i pressemeldingen.

Videre skriver styret at klubben tar det fulle ansvar for at søknadsprosessen ikke har blitt gjennomført som påkrevd.

«Dette forholdet skyldtes rett og slett en sterkt beklagelig administrativ glipp av styret i Tønsberg og Omegn Ishockeyklubb - Elite»

Jobber med å skaffe tillatelser og flere folk

Styreleder Arne Fredrik Killingstad understreker at styret ikke presset Persson til å trekke seg fra sine verv.

Vi jobber i en profesjonell liga, men med ganske få hender.

Arne Fredrik Killingstad

– Han var raskt ute med å ta ansvaret selv. Som klubb måtte vi gjøre et eller annet for å respondere på feilen som har oppstått, sier Killingstad.

Prosessen med UDI og arbeidstillatelser pågår nå, og styret håper at alle formaliteter skal være i orden før sesongens siste kamp mot Stjernen på torsdag. Nå er styrelederen opptatt av å løfte blikket.

– Det vi kan si er at vi er et styre som jobber i en profesjonell liga, men med ganske få hender. Vi ser at vi trenger å bli flere. Derfor er det spennende å gå inn i en organisasjon som blir større, med flere folk som hjelper til. Da tror jeg vi skal få til dette enda bedre organisatorisk.

I tiden fremover betyr dette å bruke eksterne ressurser for å sikre at alt går riktig for seg.

– Vi har ikke noen til å erstatte Persson permanent, men vi jobber for fullt med å skaffe en ny person som kan ta over etter ham, sier han.