NRK Meny
Normal

Thon gir penger til Munch-museum

I dag ble det kjent at det skal bygges et nytt Munch-senter i Åsgårdstrand. Mannen bak prosjektet er eiendomskongen Olav Thon.

I dag ble det kjent at det skal bygges et nytt Munch-senter i Åsgårdstrand.

Han har gått med planene lenge. Nå skal de endelig realiseres. Kjøsterud gård i Åsgårdstrand blir brukt som bakgrunnsmotiv i flere av Munch sine bilder. Nå ønsker Olav Thon å gi den en mer sentral plass.

– For noen år siden kjøpte jeg Kjøsterudgården, som blant annet er å se i flere av Edvard Munch sine bilder, blant annet i bildet Pikene på broen.

Men eiendommen har aldri blitt utviklet. Thon er opptatt av norsk kunst og sammen med kommunen og fylkeskommunen i Vestfold vil han nå lage et nytt lokalt senter som kan vise frem enda mer av Munchs kunstskatter.

Olav Thon

Olav Thon håper planen om et nytt Munch-senter kan stå ferdig i 2015

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

– Jeg har i dag snakket med ordfører og kulturråd og vi akter å gjøre eiendommen om til et Munch-museum som forhåpentlig kan bli en realitet allerede i 2015.

Silje Vaadal som er kommunalsjef for kultur og samfunnsutvikling i Horten kommune synes møtet med eiendomskongen var positivt.

– Det var et veldig positivt møte med Olav Thon. Vi gleder oss til den videre prosessen.

Vaadal sier det er bra å kunne realisere et Munchsenter.

– Dette er viktig for kunstnerbyen Åsgårdstrand, men også for Vestfold. Vi er stolte av Munchs hus og dette vil ha betydning for utviklingen av byen.