Tapte seriemesterskapet på overtid

Innbytter Péter Kovács sendte Sandefjord til toppen av tabellen da han utlignet på overtid. Så slo Kristiansund tilbake.

Sandefjord Fotball mot Kristiansund BK

TAPTE PÅ OVERTID: Sandefjord Fotball endte på andreplass i førstedivisjon.

Sandefjord Fotballs bortekamp mot Kristiansund BK var en ren seriefinale. Begge lagene sikret opprykk til eliteserien forrige runde. SF overtok også serieledelsen etter å ha slått Bryne på hjemmebane.

Tabelltoer Kristiansund trengte dermed tre poeng for å stikke av med seieren i årets førstedivisjon.

En scoring fra Ailou Coly sendte hjemmelaget i ledelsen etter 26 minutter. Daouda Bamba doblet Kristiansunds ledelse like etter pause.

William Kurtovic reduserte til 2–1 etter 67 minutter før innbytter Péter Kovács utlignet på overtid.

Målet førte SF tilbake til toppen av tabellen, men en ny scoring fra spissen Daouda Bamba sørget for seier og seriemesterskap til Kristiansund.

Ser fremover

– De er godt organisert. De har giftige folk på topp og et godt sammensatt lag.

Sandefjord-trener Lars Bohinen var skuffet etter kalddusjen like før kampslutt.

– Måten vi slipper inn målene på er veldig lett å unngå. Vi er egentlig uheldige på alle tre.

Lars Bohinen

PÅ SPILLERJAKT: Trener Lars Bohinen sier Sandefjord allerede er i gang med å forsterke troppen før neste års eliteserie.

Han mener Sandefjord burde vunnet kampen.

– Vi kjemper oss tilbake, og føler at vi klarer å kontrollere kampen store deler av tiden, men vi vet at KBK er giftige på kontringer.

Selv om det ble tap i sesongens siste seriekamp, er Bohinen fornøyd med at klubben klarte målsettingen om å rykke opp til eliteserien.

– Vi vet hva vi skal neste år, men det hadde vært fint å ta med seg en pokal hjem.