NRK Meny
Normal

Strengere regler for båtgjestene

Slottsfjellfestivalen trekker horder av båtgjester til brygga i Tønsberg. Havnevesenet vil sørge for lavere støynivå og høyere sikkerhet før årets festival.

Per Svennar

ROLIG: Havnefogd Per Svennar håper på trygg og rolig festivalhelg.

Foto: Kristian Dugstad

Etter den ekstreme aktiviteten ved brygga i Tønsberg under fjorårets festival, har lokalpolitikerne og Tønsberg Havnevesen gått sammen om en rekke tiltak. For dårlige sikkerhetsforhold og sjenerende støynivå, er problemer de i år håper å kunne begrense.

I år har vi spesielle tiltak for å prøve å hindre at det utarter helt. Vi har ansatt vektere som skal gå hele natten og påtale, spesielt hvis noen lager mye støy med høy musikk, sier havnefogd Per Svennar.

De lengste bryggene er fjernet for å hindre at båter fortøyer for langt ute i havnebassenget. Havnevesenet sørger for riktig fortøyning, branngater mellom båtene og har sin båt i beredskap.

Båter sjekkes for store lydanlegg, støyreglementet er ekstra skiltet og elektrisiteten fra land kuttes klokken 23.00. Slik håper Svennar å sikre oppholdet for båtgjestene og sørge for at byens beboere får ro.

Ekstra beredskap

Politioverbetjent Frank Gran

SAMARBEID: Politioverbetjent Frank Gran ser frem til et godt samarbeid med Havnevesenet.

Foto: Kristian Dugstad

Tønsberg-politiet er fornøyd med at Havnevesenet har tatt affære for å sørge for en roligere og tryggere festivalhelg på brygga.

Leder for ordensseksjonen, politioverbetjent Frank Gran, ser frem til et tettere samarbeid enn tidligere år.

– Vi er utrolig glade for at Havnevesenet tar ansvar og følger opp ordensreglene de har på brygga. Politiet setter på ekstra mannskaper denne helgen og også politibåten vil være i beredskap.

– Støy blir det uansett

Lars Foss

GODT HUMØR: Kaptein Lars Foss mener lydstøy er feil fokus, men holder humøret på topp.

Foto: Kristian Dugstad

Kaptein Lars Foss og hans mannskap la til ved brygga i Tønsberg allerede mandag. Det er tredje år de er båtgjester under Slottsfjellfestivalen og Foss synes lyd og livet er en del av stemningen.

– Da vi kom fikk vi beskjed om at enten forsvant høyttalerne våre eller så forsvant vi. Havnevesenet burde sjekke båter for brannslukningsapparat, ikke musikkanlegg. Støy kommer det til å bli uansett, sier Foss.

Hverken Havnevesenet eller politiet ønsker å ødelegge feststemningen, men Gran mener man må ta hensyn til byens borgere.

– Folk som har en radio og spiller musikk må få gjøre det, men vi kan ikke ha voksne mennesker som nærmest har en russeopptreden. Hvis man får en advarsel og ikke klarer å oppføre seg, blir man nødt til å reise.