NRK Meny
Normal

– Jeg hørte at han trakk av, og så kjente jeg at jeg var truffet

Den 17 år gamle jenta gikk tur med hunden sin, da en mann plutselig hoppet frem og skjøt henne på kloss hold med det som trolig var en softgun.

Illustrasjonsfoto soft gun.

Mannen som skjøt jenta brukte trolig en softgun. (Illustrasjonsfoto).

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

17-åringen gikk tur med hunden sin på Hjertås i Sandefjord i helgen. Plutselig hoppet en mann ut foran henne på stien skjøt henne i magen med et våpen. Så løp han vekk.

Det var SB.no som først omtalte saken.

– Jeg hørte at han trakk av, og så kjente jeg at jeg var truffet av ett eller annet. Jeg ble så forskrekket at jeg ikke registrerte noen detaljer ved mannen. Jeg så bare at han løp vekk, sier jenta til avisen.

Merete Torp Nilsen.

– Vi ser alvorlig på hendelsen, sier krimsjef i Vestfold politidistrikt, Sandefjord.

Foto: Politiet

Les også:

Jenta undersøkte magen sin umiddelbart etter opplevelsen. Det utviklet seg raskt et blåmerke på treffstedet.

– Jenta opplevde det som veldig ubehagelig, men det er ikke mer alvorlig enn at hun har fått et blåmerke, sier krimsjef i Sandefjord, Merete Torp Nilsen til NRK.no.

Politiet etterforsker saken og håper å finne ut hvem som står bak hendelsen. De antar at det dreier seg om en softgun.

Et vitne er avhørt

17-åringen ble så forfjamset da hun ble skutt, at hun ikke rakk å se noe særlig på mannen som skjøt. Men det var et annet vitne i nærheten.

– Vi har avhørt fornærmede i dag, og i tillegg har vi snakket med et vitne som var i nærheten. Vi har fått noen beskrivelser som vi jobber videre med, sier krimsjefen, som ikke ønsker å si noe om hva som kom frem i avhørene.

Torp Nilsen sier det er vanskelig å forutse hva slags straff gjerningsmannen kan vente seg, at det er avhengig av hvordan våpenet er blitt benyttet.

– Det kommer an på om det var rettet mot jenta med hensikt å treffe henne, eller om det om det var et uhell, men vedkommende får i hvert fall en bot, kan hende også fengsel sier hun.

Les også:

Stadig flere kjøper softgun

Politiet har registrert at stadig flere ungdommer kjøper seg softgun, et våpen som ligner svært mye på ekte våpen.

– Jeg syns det er et problem og særlig når vi skal ut og håndtere oppdrag hvor vi ser våpen. Så man skal være litt obs på at det ikke er greit å ha disse våpnene ute i det offentlige rom, sier Torp Nilsen.

Hun presiserer at det er lov å kjøpe slike våpen, og ha dem hjemme, men det kan være straffbart å bruke eller å vise dem frem ute i det offentlige rom. Politiet jobber med å inndra våpen som har vist frem eller brukt offentlig.