NRK Meny
Normal

Skjeggestadbrua åpner til søndag

Nordgående løp på Skjeggestadbrua på E18 i Holmestrand åpner førstkommende søndag.

Skjeggestad bru

OVERRASKENDE: Det var 2. februar det sørgående løpet på Skjeggebrua helt uforvarende kollapset.

Foto: FREDRIK LALAND EKELI / NRK

Det opplyser Samferdselsdepartementet til NTB.

– Jeg er svært fornøyd med at Statens vegvesen har fått utført det nødvendige arbeidet for å kunne åpne nordgående bru for trafikk i begge retninger før fellesferien, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Ingunn Foss, leder av Vegvesenets vegavdeling i Vestfold, sier at brua blir kjørbar enda litt tidligere enn de hadde trodd.

– Dette er en kjempenyhet og en god nyhet særlig for trafikantene beboerne langs omkjøringsveiene. Etter planen skal arbeidet på det nordgående løpet på brua være helt ferdig til søndag. Brua skal være i tipp topp stand til da, sier hun til NRK.no.

Sørgående del sprengt

Det var 2. februar i år den sørgående Skjeggestadbrua kollapset.

Ifølge en rapport skjedde det på grunn av utfyllings- og planeringsarbeid i området rundt brua.

Solvik- Olsen

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp)

Foto: Skolt, Henrik / NTB scanpix

Brua har vært stengt siden kollapsen. Den sørgående delen har blitt sprengt, og det har vært jobbet med å stabilisere og bygge opp igjen brua. Da det sørgående løpet kollapset, ble en av pilarene det nordgående løpet står på forskjøvet.

I det siste er det gjort omfattende stabiliseringsarbeid i området.

Forventer noe kø

Vegvesenet kommer til å sette ned fartsgrensa til 70 kilometer i timen på en strekning på 800 meter ved brua.

– Vi forventer at fremkommeligheten vil være god her, men det vil samtidig bli noe kø fordi veien blir snevret inn fra tidligere fire felt til to, sier Foss.

Arvid Veseth i vegvesenet, som er prosjektleder for gjenoppbyggingen, forteller at vegvesenet har refundamentert to av søylene under den nordgående brua de siste dagene.

– Vi har også skiftet to brulager på søylene. I dag fikk jeg beskjed om at det siste lageret hadde kommet pent på plass, noe vi var litt spente på.

– Innen søndag skal vi frese bort asfalt på bruløpet, legge på ny og merke opp veien. Vi skal også sette opp en midtdeler som skiller nordgående og sørgående trafikk, forteller Foss.

Skryt fra ministeren

Solvik-Olsen mener at vegvesenet har gjort en svært god jobb med å finne praktiske løsninger underveis.

– Også politiet fortjener ros for sitt gode bidrag i å sikre god
trafikkutvikling. Holmestrand og Re kommuner har også taklet situasjonen på en veldig god måte, og trafikantene har vært tålmodige, sier han.