NRK Meny
Normal

Passasjer stoppet slåsskamp mellom bussjåfør og bilist

Bussjåføren fikk en mildere straff fordi han ble provosert før han slo.

Den aktuelle bussturen fant sted på Raveien i Sandefjord i mars.

En bilist reagerte på hvordan bussjåføren kjørte, og mente bussen lå for nærme sin egen bil.

De kjørte begge i retning Sandefjord sentrum og bilisten gestikulerte hva han mente om kjøringen ved å se på bussjåføren og «prikke fingrene sine mot siden av hodet».

Begynte å krangle

Mannen kjørte deretter inn i en busslomme. Bussjåføren fulgte etter og de to begynte å krangle.

Bussjåføren ble så provosert av mannens ordbruk at han gikk ut av bussen, og krangelen utviklet seg til slåssing. Bilisten ble slått i ansiktet og falt i bakken.

En av passasjerene fikk etter hvert med seg hva som skjedde og stoppet slåssingen.

Da bussjåføren gikk inn i bussen, stilte fornærmede seg foran bussen og sa den ikke kunne kjøre videre. Sjåføren sa da at han måtte flytte seg eller bli nedkjørt. Da flyttet mannen seg.

Politiet kom til stedet noe senere og møtte den skadde bilisten.

Ba om frifinnelse

Bussjåføren erkjente seg ikke skyldig da saken mot ham startet i Sandefjord tingrett i oktober i år, og hans forsvarer ba retten om frifinnelse fordi klienten hans ble provosert før han slo.

Etter rettens syn var imidlertid ikke provokasjonene så alvorlige at det kunne føre til frifinnelse. Retten mener likevel at fornærmedes oppførsel er en «formildende omstendighet», og dommen ble derfor gjort betinget. Det vil si at sjåføren slipper å sitte i fengsel, slik aktor i saken ba om.

Han ble dømt til 21 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år. Han må også betale 5 000 kroner i oppreisningserstatning til mannen han slo, samt 2 000 kroner i saksomkostninger.