NRK Meny
Normal

– Helt naturlige regler å ha på en skole

Elevene ved Andebu ungdomsskole må legge fra seg telefonene sine i en kasse før timen starter.

Erik Rune Hagen iført en grå genser.

ORDENSREGLER: Rektor Erik Rune Hagen er for de nye ordensreglene for mobilbruk som skal behandles tirsdag kveld.

Foto: Anette D. Stensholt / NRK

– De fleste elevene legger nå mobilen automatisk i kassa før de går til pulten sin. Det er selvfølgelig noen som prøver å strekke disse reglene og tenker at hvis læreren ikke følger med, så er det ikke så farlig om jeg har den. Derfor er det viktig at lærerne følger med på hvor mange mobiler som kommer i kassa.

Det sier rektor ved Andebu ungdomsskole, Erik Rune Hagen. De har hatt denne regelen i ett år nå, og erfaringene er at det fungerer.

– Elevene skal bli minnet på at mobilene ikke skal brukes. Vi har erfart at mange sitter og bruker mobilen i timen hvis de får lov til å ha den på pulten eller i sekken sin. Da forsvinner oppmerksomheten fra undervisningen.

Elevene får imidlertid lov til å bruke telefonen i friminuttene.

– Skolen skal riktignok være litt annerledes enn samfunnet for øvrig, men det blir i dag å være veldig annerledes om du ikke får benytte en mobil i løpet av en dag.

Nye ordensregler

Tirsdag kveld skal politikerne i Hovedutvalg for livsløp og kultur i kommunen behandle nye ordensregler om mobilbruk ved alle skolene i Andebu.

I reglene som foreslås, står det at mobiltelefonen må være avslått i undervisningen, at skolens nettregler skal følges og om det skal filmes eller fotograferes, må elevene spørre lærerne om lov.

– Hva synes du om disse reglene?

– Reglene er helt naturlige å ha på en skole, sier Erik Rune Hagen.