Normal

Tønsberg-ordføreren: - Jeg er skuffet

Ordføreren i Tønsberg, Petter Berg (H) er skuffa over at Nøtterøy ikke ønsker å slå seg sammen med Tønsberg i denne omgang.

Ordfører i Tønsberg, Petter Berg

Ordfører i Tønsberg, Petter Berg (H)

Foto: Philip Hofgaard / NRK

– Vi konstaterer at det ikke er flertall politisk. Da er det ikke nødvendig å gå videre med en sak om sammenslåing med Tønsberg på nåværende tidspunkt, sier Roar Jonstang, (H) ordfører på Nøtterøy.

Nøtterøy Høyre vil nå at Tjøme og Nøtterøy skal slå seg sammen, som et første skritt på veien til en regionkommune. Da uten folkeavstemning på Nøtterøy.

– Hvis Tjøme vil, sier Jonstang.

Skuffet Petter Berg

Ordfører Petter Berg sier dette om beskjeden fra partifellene på Nøtterøy.

– Jeg er selvfølgelig skuffet. Vi har jobbet lenge med å få til et samarbeid mellom de tre kommunene, og vi tror det er en god løsning for å sikre velferden fremover. Samtidig må jeg konstatere at det ikke er stemning for dette. Det beklager jeg. Nå er jeg opptatt av å se fremover, sier Berg.

Ordfører John Marthiniussen (H) på Tjøme er også skuffet. Han sier de har som mål at alle de tre kommunene skal bli én.

– Det er fordi vi har tro på at vi må ha en så stor kommune for å gi et godt nok tilbud til innbyggerne, sier Marthiniussen.

– Bro-saken var ikke god

Det er ingen hemmelighet at et av stridstemaene mellom Tønsberg og Nøtterøy er hvor en ny fastlandsforbindelse med Nøtterøy skal gå, eller om det skal være bro eller tunnel.

– Det var ikke noen god sak, men den var ikke avgjørende. Det avgjørende er at det over tid ikke er stemning for å slå sammen kommunene, sier Jonstang.

I Tønsberg er det et bredt politisk flertall for sammenslåing med de tre kommunene. Mens på Nøtterøy har det politiske flertallet gått inn for en folkeavstemming. Dermed mener Nøtterøy Høyre at en sammenslåing mellom Nøtterøy og Tjøme er mest realistisk nå.

- Vi må ha en grundig evaluering av prosessen. Da må også bro-saken bli vurdert, sier Petter Berg.

Håper på et samarbeid med Tønsberg senere

Nøtterøy Høyre skriver i sin pressemelding i dag at "Nøtterøy Høyre arbeider for ytterligere utvidet samarbeid med nabokommunene og har som målsetting en ny regionkommune for Tjøme, Nøtterøy og Tønsberg."

Ordfører på Nøtterøy, Roar Jonstang, sier at en regionkommune med Tønsberg fortsatt er det de ønsker seg, men innser at det ikke er mulig nå.