NRK Meny
Normal

- Ble kalt motbydelig av 50 år gamle damer

Magnus Vindstad Ilebrekke sier han ble mobbet for å være overvektig av publikummere under Sommerfjord Beachfotball i Sandefjord.

Magnus Vindstad Ilebrekke

Magnus Vindstad Ilebrekke

Foto: Fredrik Hansen / NRK

Ilebrekke var målvakt for laget sitt under arrangementet, som ble holdt i helgen.

Under kampen satt kona og deres to barn på tribunen. Like i nærheten, pratet et par damer om hvordan kroppen til mannen hennes så ut. Flere andre hørte det også, ifølge Ilebrekke.

– Jeg fikk det ikke med meg selv, men kona sa de kalte meg motbydelig og de forsto ikke hvorfor jeg var her, sier Ilebrekke om hendelsen som gjorde at han i dag skrev leserinnlegg om saken i Sandefjords Blad.

Han synes det er trist at voksne folk sprer sånne holdninger, særlig med barn og unge mennesker til stede.

– Jeg har prøvd å forklare barna hvordan man snakker om andre mennesker og det blir ikke lettere etter en sånn episode, sier Ilebrekke

Hva tenkte du da du hørte det?

– Det går ikke veldig inn på meg. Først og fremst var det synd for de rundt meg. Jeg trodde bedre om voksne folk, sier han.

Damene som satt på tribunen skal ha vært i 50-årene, tror Magnus og kona.

Sommerfjord Beachfotball i Sandefjord

Sommerfjord Beachfotball i Sandefjord i helgen. Ingen på bildet har noe med saken å gjøre.

Foto: Sommerfjord Beachfotball i Sandefjord / Privat

Beklager

Arrangør Sindre Svadberg sier episoden bare er trist.

– Vi beklager opplevelsen, og vi beklager at vi ikke fikk med oss dette. Vi håper i fremtiden at andre mennesker på tribunen tar tak eller sier ifra til oss, da det er vanskelig å følge med på dette under turneringen. Når det er sagt så tar vi det som en selvfølge at folk følger vanlig folkeskikk og oppfører seg.

– Det er de som har slengt dritt som ikke hører hjemme i Sommerfjord Beachfotball, sier Svadberg som i dag har ringt til Ilebrekke og beklaget.

Positive tilbakemeldinger

I løpet av dagen har innlegget hans i Sandefjords Blad blitt delt mye på sosiale medier.

– Tilbakemeldingene har bare vært positive. Jeg har fått mange meldinger på telefonen og på Facebook, og folk har ringt og støttet meg, sier Ilebrekke.

– Jeg er også glad for at arrangøren tar avstand fra dette.