NRK Meny
Normal

Lover mer båtrace i Tønsberg-kanalen

Helgens båtrace i Tønsberg var en suksess. Og dette er bare starten på en tradisjon, lover prosjektlederen.

Mye folk og god stemning på brygga i Tønsberg i dag

– Det er jo bare helt fantastisk, helt strålende. Det er en suksess på kanalen i Tønsberg og i Vestfjorden.

Prosjektleder Frode Sundsdal i Re Motorsport bruker store ord for å beskrive helgens båtrace. Han trekker frem publikum, atmosfæren og brygga i Tønsberg.

Sundsdal og Dreier Sivertsen

Frode Sundsdal (t.h.) er strålende fornøyd med helgens arrangement. Her sammen med regattasjef Dreier Sivertsen.

Foto: Fredrik Laland Ekeli

– Jeg sto med tårer i øynene under fredagens åpningsseremoni. Der sto jeg og så Saga Oseberg komme innover med roende vikinger og utøverne. Det var en setting som gjorde at jeg fikk grøsninger på ryggen, jeg og de andre i Re Motorsport som har jobbet med dette så lenge.

Godkjent for VM

Og arrangørene fikk gode skussmål fra høyeste hold.

– Raceofficer of the day, fra England, Gordon Sutherland, har godkjent at vi kan sende inn en VM-søknad. Banen tilfredstriller kravene, både til Formel-2 som vi kjørte i kanalen, men også ute i Vestfjorden der vi hadde fartsmålingen og rekordforsøket vårt. Flere av teamene sa at det var et av de beste arrangementene de hadde vært på på flere år, sier Sundsdal.

Og han lover Tønsberg, Vestfold og Norge at dette er starten på en ny tradisjon på kanalen i Tønsberg. Han lovpriser politiet, kommunen, fylkeskommunen, havnevesenet og sponsorer som har bidratt og hjulpet til for å gjøre dette til et godt arrangement. Nå gleder klubben seg til å sette i gang

Les også: