NRK Meny
Normal

LHK utsetter avgjørelse om anke

Ankefristen går ut fredag, men Larvik håndballklubb trenger mer tid.

Harald Gaupen

Harald Gaupen, styreleder i Larvik håndballklubb, diskuterte klubbens økonomi og hva en anke kan bety for klubbens fremtid på et ekstraordinært styremøte mandag. (arkivbilde)

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Larvik Håndballklubb har fortsatt ikke avgjort om de vil anke dommen der de pålegges å betale utestående lønn til tidligere daglig leder Bjørn Gunnar Bruun Hansen.

Ankefristen er fredag og saken ble diskutert på et ekstraordinært styremøte mandag, men klubbens advokat ønsket mer tid, forteller styreleder Harald Gaupen.

– Det er en del detaljer som må avklares før vi kan ta en beslutning, sier Gaupen.

Les også: Saksøker LHK for å få lønn

Nær konkurs

Larvik håndballklubb havnet i økonomisk uføre i 2013, blant annet etter en mislykket satsing på Jippi lekeland.

Bruun Hansens advokat, Roger Berglie, sier den tidligere daglige lederen utsatte å ta ut lønn i denne perioden, mens klubben mener han sa fra seg lønnen på grunn av klubbens økonomiske problemer.

LHK vant i tingretten, men tapte i lagmannsretten. På et ekstraordinært styremøte i går ble en mulig anke diskutert, men klubben trenger mer tid.

– Det er en del elementer som bør på plass før vi kan ta en avgjørelse, men hva det er ønsker jeg ikke å gå i detalj om, sier Gaupen.

Les også: LHK: – Lønnskravet må avvises

Les også: Tror LHK kan gå konkurs

– Skjer positive ting

På det ekstraordinære styremøtet var også klubbens økonomi tema.

Klubben trenger tre millioner kroner i frisk kapital for å opprettholde satsingen som Norges beste kvinnelige håndballag og for en uke siden gikk LHK ut i lokalavisa Østlands-Posten og ba om støtte fra larviksamfunnet.

Nå skjer det flere positive ting, forteller styrelederen.

– Vi jobber primært med våre samarbeidspartnere, men vi har også satt i gang en medlemsverving og fått mange nye medlemmer. Ellers har vi flere tiltak på gang og merker at folk ønsker å bidra for at vi skal få videreføre klubben på en god måte, forteller Gaupen.