NRK Meny
Normal

Larvik må starte sesongen med minuspoeng

Norges Håndballforbund har ilagt Larvik tre minuspoeng foran 2015/16-sesongen.

Karoline Dyhre Breivang.

MINUSPOENG: Larvik får en tung start på kommende sesong. Karoline Dyhre Breivang og resten av jentene må starte sesongen med tre minuspoeng.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Mesterligafinalistene har slitt voldsomt økonomisk i vinter. I en melding fra håndballforbundet fremkommer det at LHK-jentene er satt under skjerpet overvåking med tre poengs trekk.

– Det er en konsekvens av reglene i Norges Håndballforbund og som følge av den økonomiske situasjonen Larvik Håndballklubb har stått i. Det må vi bare forholde oss til. Vi starter da for første gang serien på bunn av tabellen, så får vi prøve å jobbe oss ut av den situasjonen så fort som mulig, sier daglig leder i LHK Harald Gaupen.

Han tror ikke at spillerne har reagert noe spesielt på dette.

– Hvis vi er like gode neste år som vi har vært det siste året, så burde det være mulig å ta det igjen ganske fort. Det er selvfølgelig ambisjonen vår.

Skjerpet overvåking

På kvinnesiden er også Byåsen under skjerpet overvåking, mens Molde og Skrim er under overvåking. Glassverket, Oppsal, Sola og Tertnes fikk alle lisens uten anmerkninger.

På herresiden slipper lagene unna poengtrekk, men Bækkelaget er under skjerpet overvåking og både Drammen og ØIF Arendal er i gruppen overvåking.

Bodø, FyllingenBergen, Halden, Haslum, Kolstad, Runar og Stord slapp anmerkninger.