NRK Meny
Normal

Ordfører langer ut mot egen minister

Sandefjordordfører Bjørn Ole Gleditsch (H) blir provosert av forskjellene i kommune-Norge. I dag kritiserte han Høyres minister, Jan Tore Sanner.

Bjørn Ole Gleditsch
Foto: John Andre Samuelsen / NRK

Politikerne i Vestfold fikk i dag høre om ti titalls millionene som regjeringen tilbyr dersom kommunene slår seg sammen. Ordfører i Sandefjord Bjørn Ole Gleditsch var mer opptatt av å kritisere sin egen minister.

Hvis vi ser på kommunen til Jan Tore Sanner, så har den 700 millioner kroner mer å bruke i året enn for eksempel Sandefjord. Derfor er det viktig at statsråden legger hyppige besøk til Vestfold, slik at han ser alvoret i denne situasjonen- at han kan se innbyggerne i Vestfold inn i øynene å si at vi har like stor mulighet til å tilby likeverdige tjenester til våre innbyggere.

Les også:

Mener det er for mange kommuner i Vestfold

Gleditsch sa i dag at han blir voldsomt provosert av å se forskjellene det er mellom handlingsrommet i Kommune-Norge.

Jan Tore Sanner

Kommunal -og moderniseringsminister Jan Tore Sanner sier det alltid vil kunne være skjevheter i systemet.

Foto: John Andre Samuelsen / NRK

Skal gjennomgås

Forskjellene i kommune-Norge skal også bli gjennomgått ifølge regjeringen, men ordføreren i Sandefjord må vente til 2016.

Det vil alltid kunne være skjevheter i systemet. det er veldig vanskelig å finne et system som treffer alle, i et land der kommunene er fra 211 innbyggere til 630 000 innbyggere. Noen kommuner har mye næringsliv, andre har mindre næringsliv. Det handler om å finne den gode balansen, sier kommunal -og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.