Kygo kommer til Stavernfestivalen

– Vi regner med fullt hus, sier festivalsjefen.

Kyrre Gørvell-Dahll spilte under prisutdelingen og feiringen av 30 års-jubileumet til Raftoprisen.

Kygo har hatt stor suksess de siste årene. (her fra feiringen av 30-års jubileet til Raftoprisen)

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Torsdag opplyser Stavernfestivalen i en pressemelding at Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo, skal på scenen under årets festival i Stavern.

– Det befester Stavernfestivalen som en veldig attraktiv festival, som klarer å hanke inn de aller største navnene. Det har de også gjort tidligere år. De retter seg inn mot en yngre målgruppe, som gjør at festivalen blir en tydeligere og viktigere festival blant unge, sier P3s musikksjef, Mats Borch Bugge.

Regner med fullt hus

Artisten fra Bergen er blant annet kjent for låtene ‹‹Younger››, ‹‹Stole the Show›› og ‹‹Firestone››.

– Vi regner med fullt hus og stormende jubel når Kygo spiller. Jeg ser ikke bort ifra at vi kan komme til å se mer enn 10 000 gjester innenfor portene våre denne dagen, sier festivalsjef Roger Albin.

Festivalen arrangeres for 16. gang i år. Andre som entrer scenen i Stavern i løpet av helgen 6.–8. juli er Karpe Diem, Highasakite, Sondre Justad, Vamp, CC Cowboys, Postgirobygget, Klovner i Kamp, Cezinando, Tomine Harket & Unge Ferrari (H.E.V.N.).

– Det er trolig at Stavernfestivalen jobber i retning av å nå stadig yngre. Det er vel bare Postgirobygget på årets plakat som på en måte retter seg spesifikt mot den litt eldre garden. Det å få en potensielt lojal festivalskare av mennesker som er unge og som kan gå der i mange år, er helt klart attraktivt, ikke bare for Stavern, men også andre festivaler, sier Bugge.