NRK Meny
Normal

Kvinne alvorlig skadd i boligbrann

En kvinne i 60-årene er innlagt på Sykehuset i Vestfold med alvorlige skader etter en brann i et bolighus i Tønsberg natt til søndag. Det var tre personer i boligen da brannen oppsto.

Created by InfoDispatcher

En kvinne i 60-årene er innlagt på Sykehuset i Vestfold med alvorlige skader etter brannen. (Foto: Peder Gjersøe)

Alle måtte hoppe ut fra et vindu i boligens andreetasje for å redde seg unna brannen, opplyser politiet.

En kvinne og en mann i 50-årene er også innlagt på sykehus. Kvinnen har moderate skader, mens mannen er lettere skadd, opplyser Sykehuset i Vestfold.

Politiet og brannvesenet ble varslet om brannen klokken 3.08.

– Det var full fyr da brannmannskapene kom til stedet kort tid etter, forteller operasjonsleder Arild Alfheim i Vestfold politidistrikt til NTB.

Kan ha bidratt til å redde liv

Harald Nordnes

Brannmester i Vestfold interkommunale brannvesen, Harald Nordnes

Foto: Lina Gaganis

Brannmester Harald Nordnes forteller på Facebook-siden til Vestfold Interkommunale Brannvesen at flammene sto ut av vinduene i både 1. og 2. etasje da brannvesenet kom til stedet.

– I utvarslingen fikk vi beskjed om at det var tre personer inne og at de ikke kom seg ut, men de var heldigvis ute da vi kom fram. Kvinnen i 1. etasje hadde oppdaget brannen, varslet nødetatene og tok seg opp i 2. etasje for å varsle de som bodde der. Hun lyktes med det, men ingen av dem kunne ta seg ut igjen via trappen. Derfor måtte de tre hoppe fra ett vindu ut mot Vestfoldgaten, forteller Nordnes.

– Beboeren i første etasje kan ha bidratt til å redde livet til de to som oppholdt seg i andre etasje i den horisontaldelte tomannsboligen i Tønsberg, heter det på Facebook-siden

Slukket

Brannvesenet fikk kontroll på flammene i 4-tiden, og brannen ble meldt slukket klokken 6 søndag morgen, men etterslukking pågikk. Bolighuset har fått store skader, men er ikke nedbrent.

To nabobygg ble evakuert mens slokkearbeidet pågikk, men alle fikk flytte hjem igjen i morgentimene søndag.

Det har vært flere branner i området tidligere: