NRK Meny
Normal

Klokkespillet kan forsvinne

Selskapet som eier bygården der klokkene står ønsker å fjerne dem, men ordføreren i Tønsberg mener klokkespillet har hevd på plasseringen.

Kamp om klokkespill

I 43 år har klokkene på taket ved Farmannstorget hatt sin plass i Tønsbergs bybilde.

Men ikke alle er glade i klokkeklangen. Eieren av gården hvor klokkespillet troner, Oslo Pensjonsforsikring, har problemer med å få leid ut øvre etasje på grunn av støyen fra klokkene.

Det er selskapet Malling & Co Forvaltning som forvalter bygget

– Vi har sagt opp klokkespillet, sier Anders Malling til NRK.no.

– Betyr det at dere behandler dette som en vanlig oppsigelsessak?

– Ja, det gjør vi. Vi skal ha et møte med kommunen om saken neste uke.

Les også:

– En berikelse for byen

Ordfører i Tønsberg, Petter Berg

Petter Berg har ingen planer om å la klokkespillet forsvinne.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Ordføreren i Tønsberg er derimot sterkt uenig i at dette er en vanlig oppsigelsessak. Saken ble først omtalt i september i år, da sa Oslo Pensjonsforsikring at de hadde sagt opp avtalen, og at de krevde klokkespillet fjernet innen 15. oktober.

– Det er første gang jeg hører om noen frist. Vi forholder oss til at dette var en gave til Tønsberg kommune i forbindelse med 1100-årsjubileet i 1971, som da ble plassert på toppen av Sems Sparebanks bygning, sier ordfører Petter Berg.

– Den har gledet befolkningen her i byen i alle disse årene, legger Berg til og påpeker at det ikke burde komme som noen overraskelse på eier at det står et klokkespill på taket.

– Vi mener dette er en berikelse for byen, og folk flest har blitt glad i dette. Vi har vært i en dialog med de nye eierne, sier Berg og fortsetter:

– Hvis vi får gode alternativer på bordet, og de er villige til å ta alle kostnader ved en eventuell flytting, så skal vi være til å snakke med. Men inntil videre står klokkespillet trygt der de står, avslutter ordføreren.