NRK Meny
Normal

Spenning helt til siste slutt på Sande ungdomsskole

Guttene fra Sande ungdomsskole sikret seg flere poeng i de to første rundene i Klassequizen. Men mot slutten ble det derimot litt vanskeligere.

Emil André Haug, Bendik Åshaug Holm og Terje Viken Hylden.

Emil André Haug, Bendik Åshaug Holm og Terje Viken Hylden deltar i Klassequizen 2012.

Foto: Linn Løkken / NRK

– Styrkene våre er musikk, naturfag og matematikk, forteller tre selvsikre elever oss. Og de var heldige også, for kategorien «sur» og «bil» var midt i blinken for guttene.

Det er deltakerne Emil André Haug, Bendik Åshaug Holm og Terje Viken Hylden som sitter smilende bak hver sin skolepult og er klare for Klassequiz.

– Vi har ikke forberedt oss noe særlig, så vi tar det litt på sparket, forteller Terje Viken Hylden som legger til at de går for tolv poeng.

Glemte Vigeland

Guttene klarer seg fint gjennom første kategori som er «bil». Med tre poeng går de inn i runde to, fulle av optimisme.

Men når kategorien «sur» også byr på kunstspørsmål, så blir det vanskelig for guttene. På spørsmålet «hva het kunstneren som har laget statuen Sinnataggen i Frognerparken i Oslo?» fikk deltakerne hjerneteppe.

– Kunst er ikke helt vår greie, mumler Bendik Åshaug Holm under betenkningstiden.

Det kom også frem i svaret deres, for det ble rett og slett bare «Hans». Riktig svar var Gustav Vigeland, og dermed ble det null poeng.

Hør utdrag fra radiosendingen her

– Vi kan mye

Med fem poeng etter de to første rundene lå Sande ungdomsskole godt an til å slå Svelvik ungdomsskole som vi besøkte sist gang. Men slik skulle det ikke bli.

– Det gikk som det gikk. Vi kan ikke alt, men vi kan en del, oppsummerer Emil André Haug.

Under kategorien «forbrytelser» fikk guttene kun riktig på et av de fire spørsmålene. Dermed kan Sande ungdomsskole skilte med seks poeng i Klassequizen.

Neste onsdag besøker vi Gjøklepp ungdomsskole i Holmestrand, klarer de å slå den magiske grensen på seks poeng? Følg med.