Kan miste hjemmebanen

Larvik Håndballklubb skylder Arena Larvik så mye penger at det ikke er sikkert de får spille kampene sine på hjemmearenaen etter neste uke.

arena l arvik

Arena Larvik har vært håndballklubbens hjemmearena siden 2009.

Foto: Liv Eva Welhaven Løchen / NRK

Onsdag kveld ble det kjent at Larvik Håndballklubb har fire uker på seg til å skaffe fem millioner kroner for å unngå konkurs.

Håndballklubben står i fare for å bli kastet ut av Arena Larvik på grunn av en gjeld i størrelsesorden rundt 350.000 kroner. Det bekrefter styreleder Bernt Rolf Thomassen i Arena Larvik.

Risikerer å ikke få spille

De utestående beløpene går rundt ett år tilbake i tid.

– Det er ikke noe dramatikk i dette, vi har sagt at de får spille sine to neste kamper i Arena Larvik, sier Thomassen.

Hva som vil skje etter det kan han imidlertid ikke si så mye om.

– Vi som selskap er nødt til å se på den økonomiske driften, og vi kan heller ikke tillate utleie til en kunde med så store økonomiske problemer som Larvik Håndballklubb har hatt, sier Thomassen.

– Nedbetalingsplan

– Vi har inngått avtale om en nedbetalingsplan som vi forventer at Larvik Håndballklubb forholder seg til. Vi som selskap og styre i Arena Larvik forholder oss til vanlig forretningsmessig drift, og så er det våre eiere, Larvik kommune og Vestfold fylkeskommune som må bestemme hva som eventuelt skal skje hvis Larvik Håndballklubb ikke betaler, sier Thomassen.

Thomassen påpeker at å nekte dem og spille vil sette klubben i en enda vanskeligere situasjon. Arena Larvik har vært håndballklubbens hjemmearena siden 2009.