Iver (17) kjørt ned på treningstur

Bilføreren la seg på hornet og sneiet den nybakte juniornorgesmesteren i temposykling med speilet og sendte ham ut på jordet. – Jeg var heldig som ikke ble alvorlig skadet, sier han.

Iver Johan Knotten

Iver Johan Knotten ble presset av veien på treningstur onsdag ettermiddag. Her fra et sykkelløp han deltok i i fjor sommer.

Foto: Privat

Det gikk heldigvis bra med Iver Knotten, som var ute på sin daglige treningstur tidlig onsdag ettermiddag. Han syklet alene ned fra Hengsrødkrysset mot Bjerkekrysset i Re, da en bil kom opp bak ham. Sjåføren la seg på hornet, og kjørte så nær 17-åringen at han ble truffet av sidespeilet.

– Jeg hørte ikke at han var der før han tuta. Jeg skvatt og han traff meg i albuen med speilet. Jeg lå vel i nærmere 50 km/t men jeg klarte heldigvis å bremse litt ned sånn at jeg bare velta over styret ut på jordet, forteller Knotten.

Ødelagt sykkel

Den nybakte norgesmesteren sier han først ble forbannet og ville sykle etter bilisten.

– Men det gikk jo ikke, han var jo borte før jeg kom ut av grøfta. Han må jo ha sett at han traff meg, men han bare gasset på.

17-åringen kom seg opp på sykkelen igjen, og tok strake veien hjem. Der sjekket han sykkelen rutinemessig, slik han gjør hver gang han har hatt en velt.

– Ramma er knekt og sykkelen kan ikke brukes mer.

Han kom uskadet fra hendelsen, men har anmeldt hendelsen til politiet.

– Skulle ikke hatt lappen

Pappa Jon Erik Knotten er rystet. Og mest rystet er han over det han mener er overlagt uforsvarlig kjøring.

– Du kjører helt opp i baken på en syklist, legger deg på hornet og sneier syklisten. Og det var sikkert ikke meningen å treffe, men det var det vedkommende gjorde, og når sjåføren da bare gasser på og kjører videre, da skulle ikke den personen hatt lappen, mener Knotten.

Han har hørt om flere som har fortalt om lignende opplevelser med en svart bil i det samme området, og håper det kan hjelpe politiet å finne personen som gjør dette.

Knotten delte opplevelsen på sin Facebook-side, og i skrivende stund er statusen blitt delt 346 ganger. Mange kommenterer også å at de har opplevd lignende hendelser.

Både far og sønn vil veldig gjerne høre fra dem som kan ha sett noe rett ved 1230-tiden onsdag ettermiddag.

– Jeg lå jo ikke akkurat midt i veien. Det er mange syklister ut nå og det er sikkert noen som irriterer seg over oss. Men vi gjør jo ikke noe skade. Men det er bare noen som ikke liker syklister, sier Iver Knotten.