NRK Meny
Normal

– Feilene jeg har gjort er det morsomste

For syv år siden lovet skuespiller Ingar Helge Gimle at han skulle lage en forestilling om sitt eget liv. I sommer kan du oppleve forestillingen «Hei, jeg trenger litt hjelp her, jeg» på Galeiscenen i Stavern.

Ingar Helge Gimle

Ingar Helge Gimle gleder seg til å vise frem forestillingen sin på Galeiscenen til sommeren.

Foto: Kathrine Krømke / NRK

Det hele startet med at Gimle stadig opplevde noe rart i livet som han bare måtte fortelle til andre. Etter hvert var det mange som lurte på om han kunne lage et teaterstykke basert på alle de rare historiene.

– Og i fjor sa produsenten min «Nå må du gjøre det», så da gjorde jeg det, sier Gimle.

Feilene blir morsomme

Forestillingen begynner med at Gimle er på flyttefot, noe han har vært mange ganger i livet. Med en scene hvor han roter i pappesker starter fortellingen om hans liv på godt og vondt.

– Det er jo sånn at det er alle feilene jeg har gjort som blir det morsomme i stykket, sier Gimle.

Selv karakteriserer han forestillingen som lystig, men samtidig med bunn av alvor. Det handler om den fortvilte letingen etter å finne seg selv, og i den forbindelse har han kjøpt mange selvhjelpsbøker. «Hvor lykkelig går det an å bli?», «Feel the fear and do it anyway», «Jeg er OK du er OK» og «Bli sjef i eget liv» er alle bøker som finnes i Gimles bokhylle.

– Den stillingen, bli sjef i eget liv, har jeg søkt på mange ganger. Men den jobben er fremdeles ledig, sier en spøkefull Gimle.

Han håper også etter hvert å fylle bokhylla med egne bøker. Han har nemlig flyttet fra Sankthanshaugen og ut på landet for å begynne å skrive bøker.

– Jeg har ikke kommet helt inn i det enda. Men jeg har gjort det veldig koselig der og kjøpt inn nye penner så alt ligger klart.

Gleder seg til å spille i Stavern

Gimle innrømmer at han aldri har vært noen sjøgutt, og at han alltid blir sjøsjuk. Han blir også litt flau når han må innrømme aldri å ha vært i Stavern.

Nå gleder han seg stort til å spille på Galeiscenen som han beskriver som praktfull.

– Jeg har vært der nede og sett, og det er utrolig vakkert. Jeg gleder meg masse til å spille der og tror lokalet passer godt til min forestilling, sier Gimle.

Ønsker du å få med deg forestillingen som har fått gode kritikker både fra publikum og presse, og som fungerer som Gimles egen selvhjelpsbok, så har du muligheten 9. og 10. juli.