NRK Meny
Normal

Hjem til jul

Klemmer, kyss og tårer. På Sandefjord lufthavn Torp er det kjærlighet i luften når kjente og kjære gjenforenes til jul.

Familien Kristoffersen

Anita Kristoffersen, Tom Kristoffersen, Theodor Kristoffersen, Cecilie Kristoffersen og i nissedrakt, Emilie Kristoffersen er glade for å se hverandre igjen etter 3 måneder. Nå skal de hjem og feire julen sammen.

Foto: Kristine Masdal Aadne / NRK

I nissekjole, musefletter og nisselue står Emilie Kristoffersen (9) og venter spent på at nevøen hennes på 7 måneder skal lande med flyet fra Danmark.

– Jeg skal vise Theodor en nisse for første gang, smiler Emilie Kristoffersen (9) forventningsfullt.

Kommer med fly fra København

Hun står sammen med moren, Anita Kristoffersen inne på Torp. Ut fra vinduet ser vi at flere fly lander og inne i ett av dem sitter det tre mennesker som er ønsket hjem til jul av Emilie og Anita. Det er eldste sønnen i familien, Tom Kristoffersen, hans kone Cecilie og deres sønn, Theodor de venter på.

– Jeg gleder meg mest til å være med familien

Emilie har ikke sett broren og familien siden barnedåpen til Theodor i september. Tålmodigheten blir derfor satt på prøve når det tar lengre tid enn forventet.

– Tenk på pappa som sitter hjemme da, kanskje han tror de har dratt til Las Vegas, sier Emilie til moren med et glimt i øyet.

NRK.no står med mor og datter ved ankomsthallen «innlandet». Plutselig går det opp for NRKs utsendte journalist at de står ved feil hall. Familien reiser fra Danmark og vil naturligvis komme ved ankomsthallen «Utlandet». Emilie løper bort til den andre inngangen, men de har ikke kommet enda.

Stolt over å være tante

Emilie er den eneste i klasse som er tante, og det er hun stolt av.

– Jeg er den minste i klassen også, men den eneste som er tante, sier Emilie.

– Hva gleder du deg mest til?

– Å kunne være med familien min, forteller Emilie.

Mamma, Anita kjenner spenningen godt på kroppen da hun mottar en melding om at de er to minutter unna. Kroppsspråket forteller at hun venter på noe stort, for det er lenge siden hun sist så barnebarnet sitt.

– Se der, roper Emilie og fortsetter, der er de.

Klemmer, kyss og våte øyne, gleden de viser hverandre er rørende.

– Nå skal vi hjem og spise vafler, smiler Anita.

– Nå er alt perfekt

Ved den andre ankomsthallen møter NRK.no Vetle Wiersdalen fra Skien. Han venter spent på sin forlovede, Kristine Aarnes Bakkane.

– Nå er det 1,5 måned siden sist jeg så henne, så det kribler i magen og alt det der sier, Vetle som venter på at flyet fra Trondheim skal lande.

Kristine og Vetle ble kjærester for 4,5 år siden, da hadde de vært venner i lang tid og gått på skole sammen. Vetle klarer ikke å ta øynene vekk fra inngang mens vi snakker, han står på tærne for å se etter sin kjære.

Kristine og Vetle

Kjæresteparet, Kristine Aarnes Bakkane og Vetle Wiersdalen skal hjem og nyte julen sammen.

Foto: Kristine Masdal Aadne / NRK

– Se der, der kommer det ei med blått hår. Det er frøkna mi, sier han stolt.

Han kaster armene rundt halsen på Kristine og klemmen sier mer enn tusen ord. De holder rundt hverandre i lang tid og opp fra klemmen kommer noen tårevåte øyner.

– Nå er alt perfekt, sier Kristine.

Det forelska kjæresteparet skal hjem til Telemark og nyte tiden og julen sammen.