NRK Meny
Normal

Helikopterulykke på Torp

Et helikopter gikk i bakken under øvelsesflyging på Torp lørdag ettermiddag.

Helikopterulykke Torp

Helikopteret ligger veltet ved østre rullebane på Torp.

Foto: Geir Eriksen

To personer var om bord i helikopteret da ulykken skjedde, tidlig lørdag ettermiddag. Både piloten og eleven er kjørt til legevakt for sjekk etter ulykken, men ifølge politiet fremsto begge som uskadd etter ulykken.

Veltet

Helikopteret gikk i bakken under øvelsesflyging, og frilansfotograf Geir Eriksen opplyser at det ligger veltet ved østre rullebane.

– Vi har ikke noen klar oversikt over hva som har skjedd, og vi vil ikke spekulere på årsaken til ulykken, sier operasjonsleder Kjetil Indahl hos Politiet i Vestfold til NRK.

Han sier videre at Statens havarikommisjon er varslet om ulykken og at all videre etterforskning overlates til havarikommisjonen.

Politiet fikk melding om ulykken rett før klokka 13. Det var tårnet på Torp som varslet politiet og flyplassens brann- og redningsmannskaper var de første til å rykke ut til ulykkeshelikopteret.

Uskadd

– Vi har hatt en velt i forbindelse med øvelse da helikopteret skulle ta bakken. Piloten og eleven er sendt til rutinesjekk ved legevakten, men det skal ikke være noen fysiske skader på noen av dem, sier accountable manager Atle Solum i European Helicopter Center til Sandefjords Blad.

Han sier til avisen at helikopteret har fått mye materielle skader, fordi rotoren gikk rundt da helikopteret veltet.