NRK Meny
Normal

Håper på grunn-svar i helgen

Statens vegvesen bruker denne helgen på å analysere kjerneboringsprøvene som er tatt av leiren under og rett ved Skjeggestadbrua i Holmestrand.

Skjeggestadbrua

Fredag ble Statens vegvesen ferdig med første fase av grunnundersøkelsene under og rett ved Skjeggestadbrua på E18. De skal undersøke grunnen videre i helga.

Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

– Vi er ferdige med første fase av grunnundersøkelsene. Prøvene sendes til hovedlaboratoriet i Skien for å bli analysert, sier avdelingsdirektør i Statens vegvesen Ingunn Foss til NRK.no.

Det er satt ned en ekspertgruppe med blant annet geoteknikere som skal jobbe gjennom helgen.

– De jobber fortløpende ut ifra hva prøveresultatene viser, sier Foss.

Fokuserer på nordgående løp

Vegvesenet og andre som jobber på stedet har brukt droner og landmålingsutstyr for å se hvor mye fundamentene og pålene har sklidd ut. Dette sammenligner de med slik stedet så ut opprinnelig. På denne måten tegner de seg et bilde av skadeomfanget både i sørgående og nordgående løp.

Ingunn Foss

Ingunn Foss i vegvesenet forteller at en ekspertgruppe med blant annet geoteknikere skal jobbe ved Skjeggestadbrua gjennom helgen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Det er sistnevnte som er i hovedfokus over helgen, for kan dét løpet åpnes blir mange av de trafikale problemene i og rundt Holmestrand og Re løst. Dersom denne brua blir regnet for trygg kan trafikken ledes på denne ene brua.

Må kanskje bore mer

Foss forteller at det kan være aktuelt med enda flere prøver fra grunnen under Skjeggestadbrua.

– Om det må bores flere steder ved brua avhenger av resultatene.

Hun forteller at kommunen hadde møte med grunneieren i dag for å forklare prosessen om grunnundersøkelser og om hva som foregår ved Skjeggestadbrua. Foss sier at dette er standardprosedyre ved slike hendelser.