NRK Meny
Normal

Hærverket fortsetter i Sandefjord

Mandag ble nok en rute knust av steinkasting i Sandefjord. Politiet står fortsatt uten mistenkte.

Knuste ruter i Sandefjord

Her er vinduet til beboere i Sportsveien tettet igjen etter at steiner ble kastet inn i huset tidligere i mars.

Foto: Hans Petter Reppe

Mandag kveld ble en rute knust med stein ved en bolig nær Sandefjord sentrum.

Ifølge politiet ble to unge gutter med hettegenser observert syklende fra stedet, men de ble ikke funnet.

– Vi nærmer oss vel rundt 10 saker som er anmeldt til politiet, og så er det litt uvisst om det er noen flere saker der vi ikke har fått inn en anmeldelse enda, sier krimsjef ved Sandefjord politistasjon, Merete Torp Nilsen til NRK.no.

– Primært så har det vært steinkasting gjennom større ruter på eneboliger, hvor folk da har fått stein inn gjennom vinduet og inn i boligen sin. Det er ikke knyttet noen skader til dette foreløpig, men vi ser litt alvorlig på det for det har blitt et litt større omfang nå, sier Nilsen og legger til:

– Vi jobber derfor med å forsøke å finne ut hvem dette er. Vi har gjort noen observasjoner, fått noen tips fra publikum og jobber nå med å rette etterforskningen mot enkeltpersoner som vi tror kanskje kan ha noe med disse sakene å gjøre.

Les også: Skadeverk skaper uro

Ingen mistenkte

Hun forteller at politiet så langt ikke har noen konkrete mistenkte, men at de håper de nærmer seg det punktet.

– Vi har ikke pågrepet noen og ikke hatt noen inne til avhør, forklarer Nilsen.

Steinkastingen gir ikke bare materielle skader, men fører til en uro blant lokalbefolkningen. Spesielt for dem som bor i de berørte husene.

Politiet har tidligere bedt om tips i saken, disse tipsene jobber de nå med å samle.

– Vi jobber med å sammenfatte all informasjon som har kommet inn fra publikum og informasjon vi sitter på selv. Vi håper på å kunne finne ut av hvem dette her er, forteller Nilsen.

Ingen sammenheng med innbrudd

I Sandefjord har det også vært flere saker med innbrudd og tyverier. Politiet ønsker, enn så lenge, ikke å sette disse to i sammenheng.

– Nei foreløpig vet vi ikke om alle disse steinkaster-sakene er gjort av samme personer, eller om det er flere aktører. Så stemmer det at vi har hatt noe innbrudd og grove tyverier, hvor det også har vært knust ruter, men det er for å kunne åpne opp vinduer eller dører. Så det er litt tidlig å si, men jeg tror ikke at de har noen sammenheng, sier Nilsen.

– Hvordan jobber dere videre med denne saken?

– Vi har patruljer ute som snakker med publikum, vi er også ute og oppsøker enkelte miljøer. Og så er det, som jeg sa i stad, at vi sammenfatter alle disse opplysningene og ser om vi kan rette dette mot enkeltindivider, avslutter Nilsen.