NRK Meny
Normal

Elever utsatt for farlig hærverk på sykler

Grunnet alvorlig hærverk på sykler i skoletida må elevene ved Presterød skole i Tønsberg sjekke syklene sine før de sykler hjem fra skolen.

Sykkelhærverk

Underlig: Rektor ved Presterød skole, Gunnar Haraldsen, stiller seg undrende til hærverket.

Ulike tilfeller av hærverk utført på sykler som har stått parkert på skolens område har potensielt kunnet ende med ulykke i trafikken.

– Jeg synes ikke det er så trygt å parkere sykkelen her nå. Hjulet til en kamerat av meg falt av da han skulle sykle. Det har vært hjul som er løsnet på, bremser som ikke virker og mye sånt, sier Sebastian Alamo Holtan, elev på femte trinn på skolen.

Elevene har nå fått beskjed om å sjekke at hjulene sitter ordentlig på og at bremsene virker som de skal før de drar fra skolen.

LES OGSÅ: Gjorde hærverk for å få tidlig ferie.

I skoletiden

– Dette er ikke et veldig utbredt problem, men det er blitt skåret i sykkelseter og ventiler er blitt tatt ut av dekkene. Bremser er også blitt ødelagt. Dette er alvorlige ting som kan være direkte trafikkfarlig, sier rektor Gunnar Haraldsen.

Ifølge rektor er det mest sannsynlig at hærverket er utført av elever ved skolen i skoletiden. Han stiller seg undrende til at dette kan skje da sykkelparkeringen er synlig fra klasserommene. I friminuttene har også lærerne inspeksjon på området.

LES OGSÅ: Massivt hærverk ved Bibomyra

Sanksjoner

– Det er ikke alltid like lett å gi sanksjoner, men i de tilfellene vi finner ut hvem som har utført hærverket blir foreldrene varslet. Vedkommende elev blir bedt om å erstatte ødeleggelsene, sier Haraldsen.

Ifølge Hege Fjær, leder for ungdomsavsnittet ved Tønsberg politistasjon, er ikke hærverk på sykler noe utbredt problem. Politiet har ikke mottatt noen anmeldelser på sykkelhærverk i høst.