NRK Meny
Normal

– Jeg er glad det ikke ble seier

Lucy Mardou fra Åsgårdstrand var den store forhåndsfavoritten da danskene skulle kåre vinneren av X Factor.

Lucy Mardou

Lucy Mardou fikk fremføre sin vinnersang 'The Switch', men det var ikke nok til å vinne X Factor.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen / Danmarks Radio

Hun ble sett på som både bookmakernes og publikums favoritt til å vinne den danske utgaven av X Factor. Men da stemmene som kom inn til Danmarks Radio var talt opp, var det gruppa Anthony Jasmin som stod igjen som vinnere. Lucy Mardou måtte ta til takke med andreplassen.

– Jeg tror Anthony Jasmin vil få så mye mer ut av det å vinne og den premien, enn det jeg ville som mor. Jeg bor et sted der jeg ikke bare kan reise til København og pendle til Los Angeles og alt det der. For meg er det fantastisk å komme på en andreplass, forteller Mardou til NRK.no.

Men akkurat den plasseringen plaget henne ikke nevneverdig, selv om hun var favoritt.

– Jeg var forberedt på at jeg kunne vinne, men glad for at det ikke ble slik, sier hun.

– Du er glad for at det ikke ble seier?

– Ja, jeg er faktisk glad for at det ikke ble seier. I hvert fall nå som det ikke ble det. Ingenting er tilfeldig, og jeg får helt sikkert mest ut av det å ikke vinne, ler Mardou.

Fikk fremføre egen sang

I finalen tolket hun sangen «Team» av det Newzealandske supertalentet Lorde, hun var med i et fellesnummer og hun fremførte låten 32 sammen med det danske rockebandet Carpark North. Men aller størst var det å få stå på scenen med en egen sang.

– Jeg var jo så heldig at jeg fikk fremføre det som er min vinnersang. Den heter «The Switch». Jeg har selv vært med å skrive den, sammen med Remee, Chief 1 og Corey Chorus. Det er ganske stort, så det er jeg glad for at jeg fikk lov til, forteller Mardou.

– Hvordan føles det å stå på en sånn scene og fremføre noe man har vært med på å skape selv?

– Det er selvfølgelig alltid best å få lov til fremføre noe man selv har fått lov til å være med på å skape. Fordi det er så mye mer sjel i det. Man kan legge mer i det når man selv har vært med på å skape det.

Les også: NRK P3 Urørt – Lucy Mardou

Debuterte på Kiel-ferga

Fra hun debuterte som musiker på Kiel-ferga som treåring, og frem til i dag har livet til Lucy Mardou vært preget av musikk. Hun har også studert opera og jazz, mens hun bodde i Norge.

Og nå har hun også fått en fot innenfor den danske musikkverdenen.

– Det har vært veldig lærerikt og det har vært et sirkus uten like. Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk lov til å være med så lenge, så jeg fikk alle disse ville opplevelsene, sier hun.

– Og hva nå? Hva bruker du denne andreplassen til?

– Jeg har alltid laget musikk og jeg vil alltid drive med musikk. Jeg har fått en fot innenfor i den danske musikkverdenen og jeg har blitt kjent med masse herlige mennesker. Så man bruker det vel slik som man ville brukt en førsteplass. Bare at jeg har litt mer frihet, forteller Mardou.

Men hun er altså glad for at det ikke ble seier i X-Faktor. Til det er familien for viktig.

– Å ja selvfølgelig. Min datter og min mann kommer foran alt, avslutter hun.