NRK Meny
Normal

Front mot front på E18

En person satt fastklemt etter møteulykke på E18.

Front mot front på E18

En Volkswagen kom over i feil kjørebane.

Foto: Geir Eriksen / gfoto

Rett før klokken tre lørdag ettermiddag kolliderte to biler front mot front på E18 mellom Tassebekk og Foksrødkrysset.

– Ulykken har skjedd på den strekningen der det er veiarbeid, omtrent en kilometer nord for Foksrød ved avkjøringa til Sandefjord lufthavn, sier operasjonsleder Petter Aronsen ved Vestfold politidistrikt.

En personbil og en pickup var involvert i ulykken. Personbilen kom nordfra, og det er denne som har kommet over i motgående kjørefelt. Sjåføren i personbilen satt fastklemt, men ble raskt tatt ut av bilen.

– Han er kjørt til sykehuset i Tønsberg, men han skal ikke være hardt skadd. Det er foreløpig ikke klart akkurat hvilke skader han har, men han kjørte uten bilbelte, sier Aronsen.

Sjåføren i den møtende bilen er kjørt til legevakta i Tønsberg for sjekk.

Veien er nå åpnet igjen for normal trafikk.

Utålmodige sjåfører

Bare minutter etter ulykken ble politiet nedringt av utålmodige sjåfører, som lurte på hvorfor politiet ikke hadde satt opp skilt om omkjøring. Det får Aronsen til å reagere.

– De har faktisk ikke forståelse for at vi må prioritere liv og helse, selv om de vet at det har vært en alvorlig ulykke, sier Aronsen.

– Hvordan reagerer du på det?

– Det gjør at vi i politiet blir opptatt med å svare på sånne telefoner. Så jeg skulle ønske publikum hadde litt mer forståelse når det skjer en ulykke.