NRK Meny
Normal

Frelsesarmeen ga festivalungdom gratis mat

Frelsesarmeen i Tønsberg delte ut mat, juice og vann for at ungdom på Slottsfjellfestivalen skulle drikke mindre og unngå trøbbel. Festivalsjefen mener matutdelingen var unødvendig.

Matutdeling

GAVMILDE: Over 20 frivillige fra Frelsesarmeen serverte mat og drikke til festivaldeltakere utenfor det hvite gjerdet. Frelsesarmeen hadde også musikere som spilte i hagen.

Foto: Frelsesarmeen

Frelsesarmeen har lokaler rett nedenfor Slottsfjellet og delte ut 1000 boller og 400 liter suppe hver kveld til ungdom som kom forbi under den tre dager lange Slottsfjellfestivalen forrige helg. På lørdag kveld gikk Frelsesarmeen rett og slett tomme for mat.

– Det viste seg å være et stort behov. Det var som en elv av folk som kom. Veldig mange stoppet opp hos oss og tok suppe og ikke minst vann, sier korpsleder Bodil Østergreen i Frelsesarmeen i Tønsberg.

Bodil Østergreen

FORNØYD: Korpsleder Bodil Østergreen sier at hun traff mye flott festivalungdom.

Foto: Hege Therese Holtung / NRK

Forebyggende tiltak

Mat og drikke var sponset eller gitt til Frelsesarmeen av firmaer. Inne i Frelsesarmeens lokaler kunne ungdom snakke med voksne om tro eller andre ting de hadde på hjertet. De fikk låne toalettet, slappe av eller lade mobilen.

– Dette var forebyggende både før og etter konsertene. Da fikk ungdommene snakket med noen. Det var flere som spurte om de kunne bli velsignet. De vet at vi står for mer en suppe, sier Bodil Østergreen.

– Men kunne ikke ungdom kjøpe mat selv på festivalen?

– Det gjorde de sikkert, men ei jente fortalte at hun studerte og hadde veldig lite penger. Hun hadde spart til festivalen og sa at dette tiltaket gjorde at hun fikk litt mat i kroppen, sier Østergreen.

Skeptisk festivalsjef

Festivalsjef Christoffer Rød påpeker at Slottsfjellfestivalen og Frelsesarmeen ikke noe samarbeid. Han tror ikke at hans festivaldeltakere med festivalpass til 2000 kroner trengte humanitær hjelp.

Publikum under Slottsfjellfestivalen 2015

FORT UTSOLGT: Slottsfjellfestivalen er populær og billettene var utsolgt før festivalen startet.

Foto: Alexander Joyce/NRK

Rød sier han rett og slett ikke forstår Frelsesarmeens motiv for å dele ut drikke og mat til festivaldeltakere og som kanskje skulle videre på byen.

– Det er helt sikkert folk som er mer trengende enn festivaldeltakere på vei hjem fra fest. Selv om matvarene var sponset, så forstår jeg heller ikke ressursbruken til

Christoffer Rød

UNØDVENDIG: Festivalsjef Christoffer Rød tror at andre trenger mer Frelsesarmeens hjelp enn deltakerne på Slottsfjell festival.

Foto: NRK

Frelsesarmeen. Hos meg skurrer det litt i forhold til hva jeg forestilte meg at Frelsesarmeen holdt på med, sier Rød.

Forstår skepsis

Korpsleder Bodil Østergreen forstår at noen synes det er rart at Frelsesarmeen hjelper ungdom som er på en festival.

– Men dette ser jeg på som veldig forebyggende i forhold til rus og at de skal tenke på litt andre ting, sier Østergreen.