NRK Meny
Normal

Fant død mann ved brennende uthus

Politiet har innledet drapsetterforskning etter at en død mann ble funnet i nærheten av et brennende uthus i Holmestrand fredag morgen. En person er nå siktet i saken.

Brennende uthus

Da brannvesenet og politiet rykket ut til en brann i et uthus i Holmestrand, fant de en død mann.

Foto: Stener Kalberg/xtremfoto

Brannvesen og politi ble varslet om en brann i et uthus ved Hvittingfossveien klokken 05.45.

– Politiet rykket ut og fant en mannsperson i nærheten av brannstedet. Denne mannen ble sendt til sykehuset i Tønsberg for medisinsk kontroll. Han hadde noen små skader på seg, og klaget over pusteproblemer, sier politiadvokat Jan Helge Palm.

Død mann funnet ved uthus i Holmestrand

Kripos var fredag ettermiddag ved åstedet.

Foto: Stener Kalberg/Xtremfoto

Fant livløs person

Like etter brannmeldingen ble politiet varslet om funn av en livløs person i krysset Nyveien, Botneveien og Hvittingfossveien. Da politiet ankom stedet ble det raskt konstatert at mannen var død.

Jan Helge Palm

Politiadvokat Jan Helge Palm.

Foto: Fredrik Hansen / NRK

– Funnstedet for den døde er i kort avstand fra uthuset der det brant. Av etterforskningsmessige hensyn kan vi ikke si noe om skader på den avdøde, sier Palm.

Ut fra omstendigheter rundt funnet av avdøde, så har politiet besluttet å iverksette drapsetterforskning.

Siktet for drap

– Vi har pågrepet og siktet mannen som ble påtruffet i nærheten av brannen. Etter medisinsk kontroll på sykehuset ble han kjørt til sentralarresten i Tønsberg, hvor han nå befinner seg. Mannen er pågrepet og vil bli siktet for drap, sier Palm.

Den avdøde er foreløpig ikke identifisert, og arbeidet med å få en sikker identitet pågår nå. Ifølge Palm vil avdøde bli sendt til Rettsmedisinsk institutt i Oslo for obduksjon.

Bistand fra Kripos

Politisperring

Politiet har sperret av veien forbi funnstedet av avdøde.

Foto: Stener Kalberg/xtremfoto

Vestfold politidistrikt har bedt om bistand fra Kripos til forbindelse med etterforskningen.

– To etterforskere fra Kripos er allerede ankommet Holmestrand, og er i arbeid på åstedet sammen med eget teknisk og taktisk personell fra Vestfold politidistrikt, sier Palm.

Området der avdøde ble funnet vil bli holdt sperret inntil videre av etterforskningsmessige hensyn, noe som skaper problemer for trafikkavviklingen inn til Holmestrand.

Politiet oppfordrer derfor bilister til å følge E 18 til Kopstadkrysset, og ta retur til Holmestrand derfra. Går man til fots, kan man ta veien ned via Nordre Klev til Holmestrand sentrum.

Ber om tips

Politiet ber om tips fra publikum som kan ha sett eller hørt noe om saken.

– Har du informasjon kan du ringe politiet på telefonnummer 02800, og be om å bli satt over til Holmestrand politistasjon, sier Palm.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.