26-åring innrømmer drap – nekter straffskyld

Den siktede 26-åringen fra Holmestrand innrømmer at han står bak drapet på Anders Kalmo i sommer.

Død mann funnet i Holmestrand

Mannen ble funnet død i veikanten ved Hvittingfossveien i Holmestrand

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Mannen har forklart at han står bak handlingen. Han har ikke erkjent straffskyld, men ut ifra hans forklaring så mener politiet at vi har gjerningspersonen, sier politiadvokat Rina Stokke til NRK.no.

Det var på morgenen 27. juli i år at 37 år gamle Anders Kalmo fra Drammen, ble funnet død ved et brennende uthus i Holmestrand. Tidligere på natten hadde mannen vært på fest hos siktede.

– Vil legge kortene på bordet

26-åringen har tidligere nektet for å ha noe som helst å gjøre med dødsfallet, skriver Tønsbergs Blad. Hans forsvarer, advokat Knut-Erik Søvik, sier til avisa at hans klient vil gjøre opp for seg.

– Det er riktig at han i avhør har forklart seg om hendelsen som medførte at avdøde dør. Det har vært en veldig vanskelig og tung tid for min klient. Han har landet på at han ville legge kortene på bordet, og gjøre opp for seg, sier Søvik.

Fant kniv

– Jeg oppfatter det ikke slik at det er sagt noe helt klart om motivet. Det er gitt en forklaring, men vi får komme tilbake til dette på et senere tidspunkt, sier Rina Stokke.

Hun bekrefter at politiet også har funnet en kniv etter avhør av mannen.

– Vi fant en kniv i går kveld etter en forklaring fra siktede i saken på hvor dette var hen. Så vi formoder at dette er kniven som er brukt. Vi må foreta undersøkelse for å være helt sikre på det, sier Stokke til NRK.no.