NRK Meny
Normal

Målet hans er å bli 100 år gammel

– Jeg fyller 100 år 25.11 2045. Det er en lørdag og du er hjertelig velkommen, sier den tidligere olympiske mesteren.

Egil Søby

Arkivbilde: Egil Søby som deltaker i ekspertpanelet til NRK-serien Mesternes Mester.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Egil Søby er tidligere olympisk mester i kajakk, og har vunnet både VM- og EM-gull. Mange år etter at han la opp, padler han fortsatt gjennom hele vinteren.

– Jeg liker å leve sunt. Jeg har en målsetting om å bli 100 år gammel og kose meg. 25.11.2045 fyller jeg 100 år, det er en lørdag og du er hjertelig velkommen da, om det passer, sier han under intervjuet med NRK.

– Når man har en slik målsetting, så gjør man det lille ekstra som skal til. Da spiser man sunnere, legger seg tidlig, man drikker ikke alkohol og røyker ikke. Man lever lurt, fortsetter han.

– Må starte med tanken

Torsdag kveld skal befolkningen i Sande bli både motivert og engasjert. I hvert fall hvis Søby får det som han vil. Nordre Sande idrettslag har nemlig invitert den tidligere olympiske mesteren for å snakke motivasjon, begeistring og lagbygging.

– Jeg skal snakke om humørets betydning, viktigheten av å ta vare på hverandre, det å snakke riktig til hverandre, sette seg mål, kraften av positiv tenkning, stressmestring og inspirasjon, sier han.

For å få til det man vil, er det viktig å starte med tanken, mener Søby.

– Det er alltid en tanke forut for handling, så hvis tanken er riktig, er det lettere å prestere. Så handler det om å sette seg konkrete og bevisste mål. Målene skal synes hver dag. Skriv det ned og se på det. Det du ser drar deg den veien du skal, utdyper han.

Gullfireren som vant i Mexico 1968.

Arkivbilde: Norges kajakkfirer som tok gull på 1000 meter under Sommer-OL i Mexico 1968. (f.v. Steinar Amundsen, Egil Søby, Tore Berge og Jan Johansen)

Foto: Scanpix / SCANPIX