To mistet livet etter båtulykke på Nøtterøy

De to personene som ble hentet opp av dykkere etter en båtulykke på Nøtterøy i Vestfold natt til tirsdag, døde tirsdag morgen.

Båtulykke Tjøme

FRAKTET TIL RIKSHOSPITALET: To personer er fraktet til Rikshospitalet i Oslo med redningshelikopter.

Foto: Peder Gjersøe

Ulykken skjedde ved Kjøpmannskjær like før klokken 4. Beboere i området meldte om ulykken etter at de hadde hørt et smell.

Om lag en time senere meldte brannvesenets dykkere fra om at de hadde hentet opp to personer fra sjøen. Mennene ble funnet på åtte til ti meters dyp.

Det skal dreie seg om to unge menn, men politiet kan ikke bekrefte noe ennå.

– To personer er døde. Vi har ikke fått varslet alle pårørende, så vi kan ikke gå ut med kjønn og alder ennå, sier operasjonsleder i Vestfold politidistrikt Jan Kristian Johnsrud til NRK.

Båtulykke Tjøme

Dykkere hentet opp to ungdommer etter en time.

Foto: Peder Gjersøe

Fikk livreddende førstehjelp

De fikk livreddende førstehjelp på stedet og ble deretter fraktet til Rikshospitalet i Oslo med redningshelikopter. Der ble de også bekreftet døde.

– De har trolig vært i vannet i rundt en time, og de ble funnet under vann, sier redningsleder Ola Vaage ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

– Vi kalte ut ekstramannskaper fordi vi fryktet at det ville være vanskelig å finne dem. Da dykkerne kom, brukte de kort tid på å hente dem opp, sier operasjonsleder Johnsrud.

De to satt i en gummibåt med påhengsmotor som kjørte inn i en båt som lå til kai ved Styrsvik i Vrengensundet. Røde Kors-båten Tjøme og redningsskøyta Simrad Færder rykket ut til stedet.

Kan ha vært snakk om høy fart

Omstendighetene i forkant er foreløpig uklare, men politiet utelukker ikke at det kan ha vært snakk om høy fart.

Operasjonslederen er imidlertid sikker på at det ikke befant seg flere enn to i båten. Dykkere har for sikkerhets skyld foretatt søk.

Kriseteamet på Nøtterøy er varslet og kalt ut via legevakten i Tønsberg.

Våknet av smell

Nabo Axel Todal lå og sov på hytta si da han våknet av et smell grytidlig torsdag morgen.

– Det smalt voldsomt. Det var ingen tvil om at det var skjedd en ulykke. Jeg kom meg ut så raskt som mulig og ned til ulykkesstedet 50 meter unna. Da jeg kom ned var det svært kaotisk på stedet, sier han til Tønsbergs Blad.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.