NRK Meny
Normal

Reven har ikke en sjanse mot bukken

– Det var utrolig gøy å fange dette på film, sier Svenn Christer Hauge.

En bukk i Sandefjord jager en rev. Se videoen til Svenn Christer Hauge her.

SE VIDEO: Rådyret har overtaket (Foto: Svenn Christer Hauge/viltkamera)

En kveld tidligere denne måneden så han noe han ikke har sett før. Han tok fram viltkameraet og fikk filmet en bukk som jager vekk en rev i skogen noen få hundre meter fra huset på Naus i Sandefjord.

– Det var utrolig gøy å få dette på film. Det må ha vært litt flaks, sier han.

Svenn Christer Hauge la ut videoen på sin egen Facebook-side onsdag denne uken, og der har den fått mye oppmerksomhet. I skrivende stund er den spilt av 27 271 ganger.

– Det har vært en voldsom respons. Jeg har fått vanvittig mange venneforespørsler på Facebook fra folk jeg ikke har peiling på hvem er. De tror sikkert at jeg legger ut slike videoer hele tiden, men det gjør jeg ikke, ler han. – Det er ganske gøy.

Reven var ute etter mat

Rovviltansvarlig i Statens naturoppsyn, Espen Marker, har også sett videoen.

– Det er en artig sak. Reven er ute etter rådyret, og bukken jager den for å beskytte seg selv og eventuelt andre rådyr i nærheten, sier han.

– Det er ikke ofte dette blir fanget på film, men slikt skjer nok oftere enn vi tror, fortsetter han.

Hadde rådyret vært svakere, eller om snøen hadde vært dypere, kunne videoen sett annerledes ut.

– Rådyr har overtaket så lenge de er så friske og raske som det denne bukken er. I denne settingen er reven redd for rådyret. Reven får imidlertid overtaket hvis rådyret er svakt eller hvis det er dyp snø. Men med forhold som i videoen, hardt og lite snø, klarer ikke reven å ta bukken, sier Marker.