NRK Meny
Normal

Seieren omgjort til tap for Tønsberg Vikings

Tønsberg Vikings brukte to ulovlige spillere i kampen mot Manglerud Star i går. Dermed blir kvalikkampen de vant 3–2 omgjort til tap

Arkivfoto

Arkivbilde fra ishallen i Tønsberg.

Foto: Henrik Bøe / NRK

Tønsberg Vikings mister de to poengene de fikk i kvalifiseringskampen mot Manglerud Star i går fordi de har benyttet seg av to spillere som ikke har offisiell godkjenning.

De to nye spillerne ble hentet inn i januar 2015.

Fakturarot

– Det har vært en svikt i rutinene og innbetalingen av overgangsavgifter er ikke gjort i henhold til fristen. I går ble vi gjort oppmerksomme på det av Norges Ishockeyforbund. Vi har fått en faktura på mail som vi ikke har sett og som har forfalt, forklarer styreleder Kjetil Asplin.

Klubbens ledelse har i dag informert trenergruppen og spillerne om saken. Manglerud Star får tre poeng og kampen blir satt til 5-0-seier til hjemmelaget.

– Dette er selvfølgelig veldig beklagelig. Spillerne synes selvfølgelig det er veldig trist etter en så bra kamp mot MS. Det er ikke en hyggelig situasjon, og det er veldig beklagelig. De skal forsøke å fordøye dette og holde fokus på kampen mot Kongsvinger på søndag, sier Asplin og legger til:

– Jeg håper ikke dette skal være det som knekker oss i forhold til å gjøre det bra i kvalifiseringen og eventuelt rykke opp.

Har tatt grep

Asplin forteller at fakturaen ble betalt så fort de ble gjort oppmerksomme på feilen i går og at de allerede har tatt nødvendige grep for å hindre at det samme skjer igjen.

– Vi har gitt informasjon til forbundet om at alle ting som kommer til oss på mail skal gå til flere parter av dem som sitter som frivillige i foreningen. Den fakturaen gikk til én person, og den personen har ikke sett den mellom alle mailene vi får, sier han.