NRK Meny
Normal

Stein plassert på gasspedalen

En bil ble funnet forlatt krasjet i et tre ved parkeringa til svømmehallen i Sandefjord i morges. Det var lagt tunge gjenstander på gasspedalen slik at bilen sto og spant.

Bil mot tre i Sandefjord

Bilen traff midt på treet, men det var trolig ingen personer i bilen under sammenstøtet.

Foto: Geir Eriksen

Da politiet kom til stedet rett før klokka sju i morges sto lysa på bilen på, det kom røyk fra motorrommet og begge airbagene var utløst.

– Funn i bil kan tyde på at noen har villet legge vekt på gass for å fremkalle kollisjon – uvisst av hvilken grunn, sier Johs Nysæter, operasjonsleder i Vestfold politidistrikt.

Bilen av type Opel Vectra blei stjålet i løpet av sein kveld eller i natt fra Sandefjord. Politiet har tatt kontakt med eieren, som ikke vet hvorfor bilen har blitt borte. men bekrefter at den har blitt stjålet.

Ikke funnet noe blod

Stein på gasspedal

På golvet i bilen ligger en stor stein og en tung bremseskive som var lagt på gasspedalen.

Foto: Geir Eriksen

Da bilen ble funnet lå det en stor stein og en tung bremseskive på golvet i bilen. Disse har trolig ligget på gasspedalen for å få bilen til kjøre av seg selv. Politiet kan likevel ikke utelukke at det har vært personer i bilen.

– Vi kan ikke være sikre, men det er ikke funnet blod i bilen. VI har også søkt i området for å forsikre oss om at ingen ligger i sjokk noe sted.

Har funnet DNA

Politiet har sikret seg biologiske DNA-spor fra bilen, og etterforskninga retter seg nå mot disse funnene.

– Vi utelukker ikke noe, men har foreløpig ingen mistenkte, sier Johs Nysæter, operasjonsleder i Vestfold politidistrikt.