NRK Meny
Normal

Avslutter søket etter Per-Erik Burud for dagen

Dykkerne på Tjøme avslutter letingen etter den savnede Kiwi-sjefen Per-Erik Burud for i dag, men Sivilforsvaret vil fortsette letingen på land.

Flåteskjær

Politi og dykkere har flyttet søket til området der de antar at ulykken skjedde. Sikt på mindre enn 1,5 meter under vann gjør letingen vanskelig, sier operasjonsleder Erik Wendelborg i Vestfold politidistrikt.

Foto: Grøtt, Vegard / Scanpix

Dykkere og politi har i dag konsentrert søket etter Per-Erik Burud til et skjær rett øst for Flåteskjær. Torsdag kveld forteller innsatsleder på stedet at dykkerne nå gir seg for kvelden.

– Sivilforsvaret vil fortsette letingen på land litt utover kvelden, sier Ottar Steinstø.

Den 48 år gamle Kiwi-sjefen er fortsatt savnet etter båtulykken ved Flåteskjær utenfor Tjøme natt til i går.

Politiet har lenger ikke noe håp om å finne Burud i live, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold.

– Vi har et område som vi skal gjennomsøke, og vi har håp om å finne han i dette området. Vi søker i området mellom Flåteskjær, Kariskjær og Veierland. Det er er relativt stort område som vi må gå grundig gjennom, sier Sakrisvold.

Leteaksjonen til vanns vil starte opp igjen klokken 08.00 fredag morgen.

Har flyttet letingen

NRKs reporter på stedet forteller at da letingen startet torsdag var den konsentrert til området der politiet tror ulykken skjedde, men at søket nå er flyttet.

– Mannskapet på politibåten forteller at det har kommet nye vitneforklaringer som gjør at letingen nå foregår ved et skjær rett øst for Flåteskjær, sier John-Andre Samuelsen.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Video Leter etter savnet i Tjøme

Leter etter savnet i Tjøme

Dårlig sikt

Dårlig sikt i sjøen vanskeliggjør letearbeidet under vann.

– Dykkerne meldte at det var veldig vanskelig sikt der ute. Det var meldt om sikt på kun 1,5 meter eller mindre. Dette gjør arbeidet noe vanskelig, sier operasjonsleder Erik Wendelborg i Vestfold politidistrikt.

Antas omkommet

Per-Erik Burud

Magasinet Kapital kåret Per-Erik Burud til Drammens rikeste mann med en formue på 1,2 milliarder kroner.

Foto: Norgesgruppen / Scanpix

I går ettermiddag ble det kjent at det er Kiwi-sjef Per-Erik Burud som var savnet etter at båten han og tre andre satt i var involvert i en ulykke ved Tjøme natt til onsdag.

Onsdag kveld klokken 20.00 ble redningsaksjonen avsluttet, og Burud ble antatt omkommet.

– Burud trolig båtfører

Politiet tror det var Per-Erik Burud som førte ulykkesbåten da de to venneparene ble kastet på sjøen.

Leteaksjon Tjøme

Redningsaksjonen pågikk onsdag for fullt ved Tjøme.

Foto: Grøtt, Vegard / Scanpix

– Ut ifra de opplysningene vi har nå, så ser det ut som det var den savnede som førte båten. Det virker som at de har blitt kastet på sjøen, så en viss fart må de ha holdt, sier politiadvokat Ole Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt til NTB.

Etter det politiet har fått opplyst var de to venneparene på vei fra fest på øya Veierland i en gummibåt av typen Goldfish 29, og de skulle til Tjøme.

Buruds kone, 43 år gamle Anita Burud, ble funnet død tidligere onsdag. Paret har to barn i tenårene.

Et vennepar av familien var også om bord i båten. 41 år gamle Asbjørn Aasheim (41) fra Solbergelva klarte å svømme inn til land for å varsle om ulykken og er nå innlagt på sykehus. Kona Anne-Lene Novak Aasheim (41) fra Solbergelva ble funnet omkommet i vannet.

Ulykesbåten Tjøme

Ulykkesbåten de fire satt i.

Foto: Jonas Sætre / NRK