– Vi må ha et bedre tilbud

Leder av utdanningsforbundet i Vestfold, Petter Andersen er forberedt på å streike lenge. Det kan bety tomme klasserom og skolegårder i høst.

Nye Åsgården skole

Nå streiker lærerne, og skolegården ved Åsgården skole i Åsgårdstrand kan forbli tom ved skolestart.

Foto: Linn Løkken / NRK

Klokka 12 onsdag formiddag ble resultatet av lærernes uravstemning lagt frem. Den viser et klart og tydelig nei til tilbudet fra KS. Hele 73 prosent av lærene som stemte, sa nei. 67 prosent av medlemmene deltok i avstemningen.

Petter Andersen.

Fylkesleder i utdanningsforbundet, Petter Andersen, er i gang med å informere medlemmene sine om streiken og opptrappingsplanen.

Foto: Hege Therese Holtung Hansen

– Det betyr, at nå streiker lærerne. Dette resultatet har gitt et tydelig signal til KS og de lokale arbeidsgiverne om en total manglende tillit. Lærerne ble provosert av det tilbudet KS kom med i vinter, og de ser at den avtalen som de når har sagt nei til ikke sikrer den fleksibiliteten man er avhengig av i læreryrket, sier Petter Andersen.

Venter til sommerferien er over

Siden det er sommerferie ved skolene nå, tas bare en skole ut i første omgang. Det er en skole i Bergen. Men ved skolestart er planen å gå bredt ut i hele Norge.

– Hvordan dette slår ut i Vestfold kan jeg ikke gå ut med nå, men vi er i ferd med å informere våre medlemmer om opptrappingsplanen.

Andersen sier at ambisjonen er å få til en bedre avtale enn den lærerne nå har sagt nei til.

– Nå kommer vi til å planlegge streiken, det har vi har et velsmurt organisasjonsapparat til å håndtere, sier en kampklar Petter Andersen.