NRK Meny
Normal

– Østre Bolæren på vei opp

Etter at Nøtterøy kommune tok over driften av Østre Bolæren, ser det ut til at øya går en lysere fremtid i møte.

Østre Bolæren

OVERTOK ØSTRE BOLÆREN. Nøtterøy kommune har tatt over driften av øya.

Foto: Karianne Hinlo / NRK

– Det ser ut som at Østre Bolæren er på vei opp nå som Nøtterøy kommune har tatt over, sier leder for Østre Bolæren Alex Rossitto.

Fylkeskommunen har siden 2004 hatt ansvaret for driften av Østre Bolæren og siden den gang har øya gått i underskudd hvert eneste år. De siste fem årene har driftsutgiftene i gjennomsnitt vært én million kroner høyere enn inntektene.

Ved årsskiftet i år tok Nøtterøy over hele driften av øya, og det kan se ut som det endelig kan snu for den fine kystperlen.

– Vestfold fylkeskommune har ikke investert noe særlig i øya de siste årene. Bolærne har hele tiden stått på vent. Skal det selges eller rives?, forteller Alex Rossitto.

Alex Rossitti

NY HAVNEKAFÉ: Alex Rossitto mener det var viktig å få en restaurant sentralt ved havna.

Foto: Karianne Hinlo / NRK

Investerer

Han forteller videre at han synes det er veldig bra at Nøtterøy kommune gjør investeringer for at fasilitetene på øya skal bli bedre.

Kommunen har i årets budsjett planlagt å investere 4 730 000 kroner i Østre Bolæren, ifølge økonomisjef Kristian Lægreid.

Det har allerede blitt bygget en havnekafé. Det er skiftet spennanlegg og satt opp nye trafoer på hele øya, installert internett og ryddet opp og gjort det penere i strandområdet.

– Havna på Østre Bolæren har alltid vært godt besøkt, men det som er nytt er at det er blitt bygget en havnekafé, og det er det beste som har skjedd på mange år, forteller Rossitto.

Det finnes en restaurant på øya fra før, men den ligger litt unna. Havnekafeen ligger helt sentralt nede ved havna og er blitt godt mottatt av båtgjestene.

– Tidligere kunne vi ha flere helt stille dager når det gjelder restaurantbesøk, men det har aldri skjedd siden vi fikk den nye. Her er det bestandig folk, om det så bare er for å ta en øl, forklarer han.

Har savnet restaurant på øya

Båtgjester

FORNØYDE BÅTGJESTER: Familiene Sæthern, Sogn og Hoel merker forskjell etter at Nøtterøy kommune overtok Østre Bolæren.

Foto: Karianne Hinlo / NRK

Familiene Sæthern, Sogn og Hoel har vært faste besøkende på Østre Bolæren i mange år, og de er alle enige om at siden Nøtterøy kommune tok over, har det blitt mye bedre.

– Ting skjedde fra dag én. Før brukte de ikke én krone her, fikk vi høre. Nå har det blitt brukt mye, og det gir jo resultater etter hvert, sier Rita Sogn.

– Det er ikke tvil om at når både fylkeskommunen og andre skal bestemme, så går det tregere. Vi har hele tiden savnet en restaurant her, men har fått beskjed om at det er så vanskelig å få til. Da Nøtterøy kommune tok over, var det visst ikke så vanskelig likevel, utdyper Jan Egil Sogn.