NRK Meny
Normal

– Hadde jeg vært Bohinen hadde jeg henta fram noen bilder fra 1991

Kampen mellom Sandefjord og Follo FK endte 0–0.

Sandefjord fotball

Toppskårer i fjorårets 1. divisjon, Pål Alexander Kirkevold, klarte ikke å skåre mot Follo i kveld.

Foto: Torstein Flåm/Sandefjord fotball

Det var duket for generalprøve da Sandefjord møtte 1. divisjonslaget Follo FK mandag kveld. Begge lagene har rykket opp og Sandefjord er klar for sin første eliteseriekamp mot Bodø/Glimt på mandag.

Kampen endte uavgjort og uten mål, og det er Follo-trener Hans Erik Eriksen fornøyd med.

– Dette er et resultat vi kan reise hjem og være fornøyd med. Vi gjorde en god førsteomgang og kontrollerer mye av kampen. Andreomgangen blir litt mer Sandefjord sin. De kommer litt mer over oss og trykker oss litt tilbake i banen, men vi forsvarer oss godt og er egentlig ikke så veldig truet, sier Eriksen til NRK etter kveldens kamp.

Inspirasjon fra 1991

Follo-treneren tror ikke Sandefjord er fornøyd med å spille 0–0 mot et lag som nylig rykket opp fra 2. divisjon.

– De er nok ikke helt fornøyd med det og de vil nok ha mer sting når det virkelig gjelder. Men de gir oss en tøff match på slutten der, sånn sett kunne de bikket matchen i sin favør, men slik ble det ikke, sier han.

2. påskedag er det klart for seriestart mot Bodø/Glimt, og mange er spente på hvordan sandefjordsgutta kommer til å gjøre det i serien.

Hvis du hadde vært Lars Bohinen og visste at du skulle begynne på eliteserienivå på mandag, hva hadde du tenkt etter kampen mot Follo da?

– Hadde jeg vært Bohinen hadde jeg funnet fram et par bilder fra 1991 da han dro av Baresi og et par til før han satte den inn under Zenga, og det skal være inspirasjon nok for at de skal være klare til mandag.

Ser frem til sesongen

– Jeg synes Sandefjord spiller en interessant type fotball og de har både hoder og kropper i stallen til å utfordre i Tippeligaen, så de går nok en morsom sesong i vente, sier han.

Han ser også frem til å komme i gang med sesongens kamper.

– Vi er på samme stadiet som Sandefjord, men på nivået lavere. Vi har store forventninger til oss selv og så vet vi at marginene er veldig små.

Follo starter serien mot Hønefoss på hjemmebane.

Det har ikke lyktes NRK å få kommentar verken fra Bohinen eller noen andre i Sandefjord fotball etter kampen.